Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Uzavíral úvěry na jiného

V souvislosti s pácháním majetkové trestné činnosti pátráme po totožnosti mladého muže. Neznáte ho? 

Od začátku června pracují policisté z místního oddělení Benediktská na objasnění čtyř případů úvěrových podvodů, které má na svědomí pravděpodobně jeden a ten samý muž. K páchání této majetkové trestné činnosti využil cizí doklad totožnosti, jehož prostřednictvím uzavřel čtyři obchodní úvěry. Policisté však nevylučují, že jich mohlo být i více. Tímto způsobem „nakupoval“ především spotřební elektroniku v podobě mobilních telefonů či jeden televizor. Zatímco zboží odebral, dohodnuté splátky uhradil jen jednou. V ostatních případech tak již neučinil. Celková škoda daleko přesáhla padesát tisíc korun.

Policistům se při prošetřování případů podařilo zajistit několik kamerových záznamů, na kterých je podezřelý zachycen právě ve chvíli, kdy úvěry uzavírá. Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158.

V souvislosti s těmito případy byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů úvěrový podvod, neoprávněné nakládání s osobními údaji a poškození cizích práv. V případě dopadení a prokázání viny tak muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský – 20. září 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem