Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Uzavírka komunikace mezi Libercem a Jabloncem

KRAJ - Od úterý 29. března 2016 do května 2018 došlo kvůli stavbě přeložky silnice I/14 k uzavření komunikace mezi Libercem a Jabloncem přes Kunratice. 

Z důvodu plánované stavby přeložky silnice č. I/14 došlo tento týden v úterý 29. března 2016 k úplné uzavírce frekventované  komunikace mezi Libercem a Jabloncem vedoucí přes městskou část Kunratice. Tato uzavírka potrvá až do května roku 2018.

Po objízdné trase bude po celou dobu vedena veškerá doprava, včetně autobusové. 

  • Pro vozidla s nejvyšší povolenou hmotností do 12 tun bude doprava odkloněna ve směru od Liberce, přes Vratislavice nad Nisou a Proseč nad Nisou.
  • Pro vozidla s nejvyšší povolenou hmotností nad 12 tun bude doprava odkloněna ve směru z Liberce silnicí I/35 přes Rádelský mlýn a Rychnov. Užití silnice bude v tomto případě pro nákladní vozidla bez poplatku. 
  • Jednotlivé spoje linkové osobní dopravy budou odkloněny a vedeny po objízdné trase přes Vratislavice nad Nisou.


Během uzavírky komunikace budou policisté dohlížet na to, zda vozidla nad 12 tun neporušují zákaz a nejezdí po objízdné trase přes Vratislavice nad Nisou. V případě porušení dopravního značení viz. § 4 (níže)  jim hrozí na místě uložení blokové pokuty do výše 2 tisíc korun a v případě oznámení přestupku správnímu orgánu hrozí ve správním řízení pokuta do výše 2,5 tisíc korun. 

zákon č. 361/2000 Sb. - o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu)
§ 4
Povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích:
c) řídit se světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály, dopravními značkami, dopravními zařízeními a zařízeními pro provozní informace

Dále se chystají i úpravy v Lukášově a Harcově ve vztahu k dopravnímu značení vedoucí ke zlepšení bezpečnosti.

Všechny řidiče prosíme po dobu uzavírky o velkou trpělivost a vzájemnou ohleduplnost, abychom na daném úseku řešili co nejméně kolizí. 


31.3.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem