Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY – prodloužený víkend  

Během posledních čtyř dní , v celém kraji  vívyjeli dopravní policisté k jedenácti dopravním nehodám. Při nehodách byli lehce zraněni dva účastníci, ve dvou případech se střetli řidiči s lesní zvěří, dva řidiči byli opilí.
V pátek  půl deváté ráno naměřili policisté mladému muži z Prahy hodnotu 2,79 promile, druhý v sobotu po půlnoci nadýchal 2,05 promile, opakovanou zkoušku nebyl schopen řidič z důvodu své podnapilosti podstoupit.
Další příčinou bylo ve dvou případech nedodržení povolené rychlosti.
Takového přestupku se dopustil řidič z Chebska, který přesto, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění, řídil vozidlo v Aši. Jeho vozidla si  všimla hlídka PČR. Policisté věděli, že majitel vozidla nevlastní řidičský průkaz, proto se za autem rozjeli aby osádku vozidla zkontrolovali. Auto ale začalo zrychlovat, a proto policisté na služebním vozidle použili výstražné znamenís nápisem ,,STOP''. Řidič na znamení nereagoval a kličkoval ulicemi  v Aši ,  snažil se hlídce ujet. Při projíždění přes kruhový objezd nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na mokré vozovce dostal smyk a levou přední částí narazil do nadezdívky středu kruhového objezdu. Přesto  pokračoval v jízdě až nakonec narazil do sloupu veřejného osvětlení.  Při dopravní nehodě byl lehce zraněn nejen řidič ale i jeho  spolujezdec. Ten si poleží v nemocnici a zranění se budou hojit nejméně dva měsíce.
Díky rychlé jízdě a mokrém povrchu vozovky uvedl do smyku další řidič. Jel se svým Porsche od Karlových Varů na Prahu, před odbočkou na Olšová Vrata po výjezdu z levotočivé zatáčky díky nepřiměřené rychlosti  uvedl vozidlo do smyku,  přejel do protisměru mimo komunikaci, kde narazil do silničního příkopu a do stromu. Porsche skončilo na střeše.S lehkými zraněními byl řidič odvezen do nejbližší nemocnice, kde byl ošetřen a zůstal na oddělení Traumatologie na pozorování. Na místě zasahovali hasiči z Karlových  Varů. Škoda na vozidle je 820 000Kč.
Další řidič jel  po průtahu v Karlových Varech, za železničním viaduktem (u Čerťáku) nepřizpůsobil rychlost v levotočivé  zatáčce na mokré vozovce  uvedl vozidlo do smyku, následně narazil do  svodidel. Tentokrát při nehodě nebyl řidič zraněn.
 
Dalšími příčinami bylo couvání, nedání přednosti v jízdě  a nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidlem.
Cizinec při couvání   narazil do sloupu oplocení a dopravní značky v ulici Počernická v Karlových Varech.
V neděli večer došlo ke střetu vozidla s cyklistou. V Karlových Varech vyjížděla řidička z  Raisovy ulice, nedala přednost v jízdě jízdnímu kolu mladé cyklistky. Cyklistka spadla na  zem, přitom se lehce zranila. Alkohol u obou řidiček byl vyloučen dechovou zkoušku.
 
Při jízdě je nutné také dávat pozor na lesní zvěř
Na silnici u Bochova vběhla náhle do vozovky před vozidlo lesní  zvěř. Došlo ke střetu, po nárazu srna  odběhla zpět vlevo mimo vozovku. Najít se jí nepodařilo.    Škoda na vozidle je  30 000Kč
Na silnici II. třídy č. 210 v km 49,626 k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a lesní zvěří ( divoké prase). Řidička jela s vozidlem od Sokolova směrem k obci Vítkov. Na přímém a přehledném úseku jí náhle z pravé strany vběhlo do jízdy divoké prase. Řidička již střetu nedokázala zabránit a došlo ke střetu. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je 50 000 Kč.

por.PhDr.Papežová Zdeňka                                                                                                                                                                                                 9.7.2012

vytisknout  e-mailem