Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce „X“

Praha venkov – VÝCHOD – Dbejme na svojí bezpečnost na silnicích 

Z důvodu stálého zvyšování bezpečnosti osob na silnicích se v pátek 20. ledna 2017 policisté na území Středočeského kraje zapojili do dopravně bezpečnostní akce „X“. Cílem této akce byla nejen kontrola technického stavu vozidel, ale svojí pozornost policisté zaměřili i na užití zimních pneumatik. Během akce nebyla opomenuta kontrola povinné výbavy ve vozidle, jejíž součástí je i reflexní vesta. Milým překvapením pro řidiče bylo darování reflexní vesty pro spolujezdce z rukou policistů. Reflexní vesty byly řidičům pro jejich spolujezdce rozdávány v rámci preventivního projektu, který byl zaměřen hlavně na zvýšení viditelnosti osádky při mimořádných událostech v silničním provozu.

Policisté při silničních kontrolách informovali řidiče o nutnosti správného uložení vesty, která je ze zákona povinnou výbavou vozu. V situaci, kdy motorista při dopravní nehodě nebo jiné události vystoupí z vozidla, musí si vestu obléknout, proto by ji měl mít po ruce a ne v zavazadlovém prostoru.

Policisté na území Prahy venkov – VÝCHOD během několika hodin zkontrolovali téměř čtyři desítky vozidel, z nichž se pouze tři řidiči dopustili přestupku v dopravě, za což jim byla na místě uložena bloková pokuta. U jednoho řidiče hlídka policie zjistila, že své vozidlo řídil přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Tento řidič se dopustil přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Pozitivním faktem bylo, že žádný z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek.

Podobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat v rámci celého Středočeského kraje i nadále.

 

prap. Bc. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR
Praha venkov - VÝCHOD
23.1.2017


 


 


 

Odkazy do noveho okna

DBA 20.1.2017

DBA 20.1.2017 

Detailní náhled

DBA 20.1.2017

DBA 20.1.2017 

Detailní náhled

DBA 20.1.2017

DBA 20.1.2017 

Detailní náhled

DBA 20.1.2017

DBA 20.1.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem