Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Forenzní identifikační značení

Praha venkov - východ – Brandýští policisté si posvítí na kradená kola. 

Brandýští policisté již absolvovali speciální školení na forenzní identifikační značení a dnem 16. dubna tohoto roku budou moci přímo v terénu zjistit, zda je jízdní kolo drženo oprávněnou osobou, či nikoliv. První den značení bylo provedeno označení jednadvaceti jízdních kol a jedné kompenzační pomůcky (elektrického vozíku), kdy odhadovaná hodnota označených věcí je 890 tisíc korun.

Za pomoci speciálního světla a mikroskopu, které budou součástí policejního vybavení, budou moci policisté přímo při kontrole ověřit, zda jízdní kolo není evidováno jako odcizené a zjistit další užitečné údaje. Systém, kde jsou kola evidována, je celostátní, a proto je možné vypátrat jízdní kolo pocházející z trestné činnosti i mimo území města Brandýs nad Labem – Stará Boleslav.

Bližší informace k projektu, který je podporován Ministerstvem vnitra ČR, najdete zde.forenzní znační jízdních kolforenzní znační jízdních kol

Další značení bude prováděno ve dnech pondělí 25. 4. 2022 (již obsazený termín) pondělí 2. 5. 2022 (již obsazený termín), úterý 3. 5. 2022, úterý 10. 5. 2022, středa 18. 5. 2022. Občané si mohou rezervovat termín telefonicky na čísle: 326 909 158 nebo 602 362 341.

por. Bc. Lucie Nováková
19. dubna 2022

vytisknout  e-mailem