Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nadýchal přes dvě promile

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Hlídka dopravních policistů vykonávala dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu dne 21. března 2015 v obci Šestajovice. 

Krátce po půlnoci jel ve směru od centra Šestajovic na obec Klánovice muž na motokole bez ochranné přilby a kličkoval v jízdním pruhu. Policisty zaujala i vysoká rychlost motokola, proto řidiče zastavili. Vyzvali ho k předložení všech potřebných dokladů a k dechové zkoušce. Řidič nadýchal opakovaně více než dvě promile. Předložil průkaz totožnosti a řidičský průkaz. Osvědčení o technické způsobilosti motokola a zákonné pojištění však nepředložil.

Z ohledání vozidla bylo zřejmé, že je vyrobené z jízdního kola. Montáž samotného motoru si však vyžádala zásah do nosných částí jízdního kola, což je zcela zřejmé, neboť motor byl upevněn na spodní rámovou trubku pomocí sváru. Podle předepsané normy se tak již jedná o motocykl nikoli jízdní kolo. 

motokolomotokolo


Muž se tedy svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Úvalští policisté ho ještě téhož dne obvinili. Na místě mu byl také zadržen řidičský průkaz.

Pachatel bude potrestán trestem odnětí svody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

  

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
7.dubna 2015

vytisknout  e-mailem