Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Případy z víkendu

PRAHA VENKOV - ZÁPAD- Ohrožení pod vlivem návykové látky se během víkendu dopustilo několik řidičů 

Trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky se během víkendu dopustili tři řidiči.

Prvního podezřelého, který řídil osobní automobil značky Suzuki Liana, zastavili policisté dne 4.2.2017 v odpoledních hodinách v obci Hostivice. Po provedené kontrole osobních dokladů, byl řidič vyzván k podrobení se dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu, jejíž výsledek byl vyšší jak 1 promile.

Při silniční kontrole dne 4.2.2017 v 17:20 hodin, na nájezdu na dálnici D4 ve směru na Strakonice, byla kontrolována šestatřicetiletá žena, která řídila osobní automobil značky Hyundai IX. U ženy byla následně také provedena dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, jejíž výsledek byl vyšší jak 2 promile.

Dalším podezřelým je pětadvacetiletý muž, který dne 5.2.2017 ve 20:35 hodin v obci Červený Újezd řídil osobní motorové vozidlo značky Renault Master, přesto, že před jízdou požil alkohol. Zde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která ho mimo jiné vyzvala k podrobení se dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní, muži byla naměřena hodnota ve výši skoro 2 promile alkoholu v dechu.

Všem třem řidičům byla zakázána další jízda a byl zadržen řidičský průkaz. V případě odsouzení hrozí všem třem řidičům trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nález ručního granátu

Dne 5.2.2017 v odpoledních hodinách bylo na linku 158 oznámeno oznamovatelem, že za pomoci detektoru kovů nalezl poblíž židovského hřbitova v lesním porostu, v katastru obce Třebotov, předmět podobný ručnímu granátu. Na místo byl přivolán pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o ruční granát z 2. světové války, který je nefunkční. Pyrotechnik granát převzal k odborné likvidaci.
 

por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov – ZÁPAD
6. února 2017

vytisknout  e-mailem