Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

První krajská konference

SOKOLOV - První krajská konference 

První krajská konference prevence kriminality byla vyjádřením podpory a fungující spolupráce jednotlivých složek, které se zabývají prevencí kriminality v kraji.
Uskutečnila ve dnech 22.-23.9.2010, v Sokolově, pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje, mezi čestnými hosty, kteří přijali pozvání, byla také ředitelka odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.
 
V Karlovarském kraji byla vytvořena koncepce prevence kriminality, která snižuje a v budoucnu by měla nadále snižovat nápad kriminality v kraji, zároveň pak by měla napomáhat ke zvýšení pocitu bezpečí občanů. Jednou ze základních věcí při rozhodování lidí o tom, kde budou žít, pracovat a vychovávat své děti, je právě pocit bezpečí.
Nedílnou součástí prevence kriminality je spolupráce policie s dalšími bezpečnostními složkami, státními a neziskovými  organizacemi, se zástupci obcí, s pedagogy a dalšími institucemi.
Účastníci konference se mohli seznámit, kromě jiných příspěvků,  také s příspěvkem, který představil  preventivní aktivity realizované  policisty všech dvaceti osmi obvodů Karlovarska, Sokolovska a Chebska. Policisté – preventisté se preventivním aktivitám věnují nad rámec svých pracovních povinností, mnohdy i ve svém volném čase.
V rámci primární, sekundární i terciální prevence se policisté věnují přednáškové činnosti na školách pro děti, mládež a širokou veřejnost.  Tématicky jsou přednášky a besedy zaměřeny na :  Právní vědomí, Jak se nestat obětí trestného činu, Dopravní výchovu, Nežádoucí závislosti, Šikanu, Extrémismus, Kyberšikanu apod.
Policisté se účastní a organizují různé  preventivní akce na celorepublikové,  krajské i místní úrovni ( např. Dopravně bezpečností akce, Dny pro děti, Dny s policií, Poradenské dny, akce „Úklid“ a další).
V publikační činnosti jde především o medializaci preventivních opatření, rad a poučení, jak chránit svůj život, zdraví a majetek, jak zvyšovat bezpečnost měst, obcí, lokalit. Policie také spolupracuje s médii, která uveřejňují pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách.   
Nedílnou součástí preventivní činnosti Policie ČR v Karlovarském kraji je participace a samostatná realizace projektů zaměřených na prevenci kriminality. Pozornost je věnována rizikových lokalitám, ohroženým skupinám dětí, mládeže, obyvatel, rizikovému jednání a chování.
Projekty jsou realizovány :
na celorepublikové úrovni ( např.  Ajaxův zápisník, Zebra se za tebe neohlédne, Jezdíme s úsměvem, Senioři seniorům, Neviditelný svět, Ruce na volant, Pásovec apod.),
krajské úrovni ( např. kamerové systémy, více účelová hřiště, skatepark, multifunkční sportoviště, Bezpečné město, Adrenalin, Pozorný občan, Říkám drogám NE, Case managmant, Pozorný soused a další )
na místní úrovni ( např. Více jazyčné letáčky k prostituci, Auto není trezor, dny pro děti, letní tábory s policií, Senioři, Dětská policie, Bezpečná vycházka, dětské dny, víkendové pobyty, klub osamělých seniorů, bezpečné prázdniny, Pozor na kapsáře, Bezpečný domov, Bezpečná lokalita apod.)
 
por.PhDr.Zdeňka Papežová
27.9.2010
Odkazy do noveho okna

Konference 1

Konference 1 

Detailní náhled

Konference 2

Konference 2 

Detailní náhled

Konference 3

Konference 3 

Detailní náhled

Konference 4

Konference 4 

Detailní náhled

Konference 5

Konference 5 

Detailní náhled

Konference 6

Konference 6 

Detailní náhled

Konference 7

Konference 7 

Detailní náhled

Konference 8

Konference 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem