Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

84 řidičů nedodrželo povolenou rychlost

Chebsko 

Na Chebsku 24. června proběhla dálková dopravně bezpečnostní akce. 27 dopravních policistů z celého karlovarského kraje se rozmístilo po silnici číslo 21, která vede z Chebu do Plzně. Akce byla zaměřena především na dodržování rychlosti vozidel a nesprávné předjížění.Polisté nasadili 3 laserové radary, měřič rychlosti ramer CCD, dvě motorky, které jsou rovněž vybaveny zařízením pro měření rychlosti a vrtulník. Akce byla rozdělena na dva časové úseky. Dopolední část proběhla od 9:00 h – 12:00 h a odpolední část od 13:00 h do 16:00 h. Během této doby policisté zkontrolovali 219 vozidel, z toho 106 vozidel se dopustilo přestupku.
Řidiči se nejčastěji dopustili porušení rychlosti a to hned v 84 případech. Za nepoužití bezpečnostních pásů bylo potrestáno 5 osob, nevyhovující technický stav vozidla byl zjištěn u 9 vozidel. Dále se také odhalila jízda bez řidičského oprávnění nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. Za zjištěné přestupky uděli policisté pokuty řidičům ve výši necelých 70 000 Kč a  32 řidičů se bude muset za porušení pravidel v silničním provozu zodpovídat před správním orgánem.
 
Velký počet neukázněných řidičů nás velmi nemile překvapil. Zvlášť na takto frekventované silnici I. třídy mezi Chebem a Plzní, kde se v minulosti stala řada velmi závažných dopravních nehod. Vzhledem k tomuto zjištění se akce tohoto typu budou pravidelně opakovat.

vytisknout  e-mailem