Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtyři muži obviněni z krádeže

SOKOLOVSKO – Zaměřili se na elektroniku.  

Dne 19. 1. 2014 kolem poledne v Sokolově po předchozí společné domluvě v úmyslu odcizit věci, vešli postupně do místního obchodního domu 4 muži ve věku 27, 36, 37 a 43 let. Zatímco jeden hlídal, další měli odcizit z regálů notebooky a mobilní telefony. Jeden z obviněných poté odcizený notebook pronést přes poklady bez zaplacení a ostatní ukryli odcizené zboží na různých místech v prodejně a poté odešli.
 
O několik hodin později se vrátili zpět do prodejny pro uschované věci, kdy jeden z nich opět hlídal, tentokrát u vozidla. 37letý muž vložil z regálů zboží do tašky a když zjistil, že dva muže z jeho party kontroluje ostraha, uschoval zboží do regálu a z prodejny odešel. Poté společně s 36letým mužem nasedli do vozidla a odjeli.
VIDEO
 
Do obchodního domu přijela policejní hlídka, která oba muže zadržela. Operační důstojníci okamžitě uzavřeli silnice v Karlovarském kraji a během krátké chvíle bylo vozidlo zastaveno policisty Karlovarského kraje v Karlových Varech a další dva muže zadrženi.
 
Od sokolovských kriminalistů si 4 muži ve věku 27, 36, 37 a 43 let převzali obvinění ze spáchání přečinu krádeže. Na 43 letého obviněného podal policejní komisař podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť byl v posledních třech letech za stejný čin odsouzen. Ostatním obviněným hrozí v případě prokázání viny až dvouletý trest za mřížemi.
 
nprap. Kateřina Krejčí
22. 1. 2015

vytisknout  e-mailem