Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Čtyři případy krádeže

KARLOVARSKO – Odcizená elektronika, nářadí a peníze. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili dvaatřicetiletému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu krádeže. Koncem července tohoto roku měl podezřelý muž přijít do volně přístupného areálu jedné společnosti na Karlovarsku. Následně měl ze zde zaparkovaného nákladního vozidla odcizit dvě autobaterie a z místa odejít. O tři týdny později měl navštívit ubytovnu v Karlových Varech. Odtud měl odcizit různé nářadí. Jednalo se například o brusku, míchačku či vodováhu. Svým jednáním způsobil celkovou škodu za téměř 16 tisíc korun. Uvedeného jednání se navíc dopustil i přesto, že byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Koncem srpna se krádeže dopustila také jednatřicetiletá žena z Karlových Varů. Ta měla v pozdních odpoledních hodinách přistoupit k ženě na ulici, která právě držela v ruce několik bankovek a dávala své dceři peníze. Toho měla jednatřicetiletá žena využít a z ruky jí vzít přibližně 500 korun a z místa utéct. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město jí sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

I policisté z obvodního oddělení Ostrov řešili případ krádeže, kdy měl v polovině září tohoto roku osmatřicetiletý muž vniknout do areálu autoservisu na Karlovarsku. Zde měl nejprve přestřihnout napájecí kabel svítilny, která osvětlovala venkovní prostory a dále vniknout do budovy kanceláře. Odtud měl následně odcizit dva notebooky a laserový měřič. Tímto způsobil poškozenému majiteli škodu za téměř 14 tisíc korun. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
23. 9. 2021

vytisknout  e-mailem