Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dva řidiči pod vlivem návykových látek

KARLOVARSKO – Jeden řídil opilý, druhý pod vlivem drog. 

Nadýchal téměř jeden a půl promile

Ve druhé polovině dubna letošního roku řídil jednačtyřicetiletý muž v jedné menší obci na Karlovarsku osobní automobil značky Hyundai. Krátce před desátou hodinnou ranní byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Pernink. Při kontrole policisté s mužem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,39 promile.
Následně se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeným s odběrem biologického materiálu. Jednačtyřicetiletému muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.

Měl pozitivní test na Amphetamin/Methamphetamin

Ve druhé polovině března letošního roku řídil dvaačtyřicetiletý muž v Nejdku osobní automobil značky Volkswagen. Krátce po dvaadvacáté hodině byl stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Nejdek. Řidič byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. I v tomto případě se řidič dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeným s odběrem biologického materiálu.

Oběma mužům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková
29.4.2022

vytisknout  e-mailem