Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Karlovarská Kobra opět zasahuje

KARLOVARSKO –Nepoctivý podnikatel se zodpovídá z 10 milionového úniku na dani. 

Detektivové z Odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech společně s Finančním úřadem pro Karlovarský kraj v rámci daňové Kobry odhalili podnikatele z Chebska, který prodával za desítky milionů korun různé zboží či služby, a to v letech 2009 až 2012.

Sedmačtyřicetiletý podnikatel si od detektivů z Odboru hospodářské kriminality v Karlových Varech vyslechl obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Podnikatel dodával různé zboží nebo služby v rámci ČR různým odběratelům. Za tyto služby či zboží přijímal finanční prostředky, které následně nezahrnul do daně z příjmu fyzických osob za příslušná zdaňovací období. Tímto zatajil celkový příjem, čímž zkrátil daň z příjmu fyzických osob a dále daň z přidané hodnoty.

Dále obviněný také vykazoval nákup zboží v jednom státě EU s dodáním do jiného státu EU, ačkoli k prodeji takto nakoupeného zboží nedošlo tak, jak uvedl ve fakturách. Neoprávněně tak vykazoval prodeje ve svém daňovém přiznání, jako osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně z přidané hodnoty. Daň by totiž v tomto případě měl hradit prodejce ve svém státě.

Celkem tak podnikatel zkrátil stát na daních o celkovou částku nejméně 10 300 000 Kč.

Soud může obviněného muže za Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby poslat až na 10 let do vězení.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
6. 3. 2017

 

vytisknout  e-mailem