Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kontrola kamionů

KARLOVARSKO – Spolupráce s Centrem služeb pro silniční dopravu. 

Další  z kontrol zaměřených na nákladní a dodávková vozidla prováděli policisté DI Karlovy Vary v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu dne 06. 05. 2015 na silnici I/6 v katastru obce Chyše.

Hlídky společně s pracovníky centra provedly kontrolu předepsaných dokladů, technického stavu vozidla, upevnění nákladu, zda řidiči nejsou ovlivněni alkoholem či jinými omamnými látkami, nebo dodržování sociálních předpisů (např. bezpečnostní přestávky, maximální doba jízdy, denní a týdenní odpočinek atd.) a překročení povolené nosnosti vozidla.

V průběhu několika hodinové dopravní akce bylo zkontrolováno 12 nákladních vozidel, u kterých bylo zjištěno 9 přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo překročení povolené nosnosti vozidla, u pěti kontrolovaných nákladních aut bylo zjištěno celkem překročení povolené hmotnosti o 39tun, rekordmanem je řidič, který měl vozidlo přetížené o 14tun, to je jedenkráte více naloženého nákladu, než je povolená nosnost vozidla. Kontrolou technického stavu, byly u čtyř nákladních vozidel zjištěny vážné technické závady, vozidlům pak byla omezená technická způsobilost na 30 dnů.

Karlovarští dopravní policisté budou i nadále v kontrolách nákladních vozidel pokračovat.

por. Ing. Pavel Valenta
07.05.2015

Odkazy do noveho okna

kontroly nákladních vozidel

kontroly nákladních vozidel 

Detailní náhled

kontroly nákladních vozidel

kontroly nákladních vozidel 

Detailní náhled

kontroly nákladních vozidel

kontroly nákladních vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem