Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kontrolní akce cizinecké policie

KARLOVARSKO – Cizinec s padělanými doklady byl zadržen. 

V pondělí dne 2. června 2014 proběhla v katastru obce Aš a Vojtanov policejní kontrolní akce cizinecké policie ze Sokolova. Té se účastnilo celkem 10 policistů a dva kolegové ze sousedního Německa.
 
Cílem této akce bylo odhalování případů nelegální migrace, kontrola dodržování pobytového režimu cizinců a pátrání po osobách, vozidlech a věcech. Kontrolní činnost byla zaměřena především na kontrolu dodávkových vozidel a mikrobusů, na kontrolu osob v nich cestujících. Cizinci byli kontrolováni za účelem ověření legálnosti jejich vstupu či pobytu, včetně kontroly cestovního zdravotního pojištění, kontroly dokladů se zaměřením na jejich pravost a platnost.
 
Během akce bylo zkontrolováno kolem 140 osob a kolem 90 vozidel. Celkem tak policisté uložili 13 pokut a řešili 1 trestný čin padělaní a pozměnění veřejné listiny a to:
 
Při policejní akci na silnici I/21 v obci Vojtanov předložil při kontrole 38 letý muž sedící na místě spolujezdce hlídce řecký občanský a řidičský průkaz s tím, že u sebe žádné jiné doklady nemá a že bydlí momentálně v Německu. Zkoumáním předložených dokladů bylo specialistou z Oddělení dokumentace dokladů a specializovaných činností zjištěno, že uvedené doklady jeví známku pozměnění, neboť nesouhlasí ochranné prvky zkoumaných dokladů se vzory originálů. Na základě tohoto byl cizinec původně z Gruzie zadržen a převezen na policejní oddělení k dalším úkonům. Nyní si počká v policejní cele na soud, který rozhodne o výši jeho trestu. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
nprap. Zuzana Týřová
3. 6. 2014
Odkazy do noveho okna

Kontrolní akce cizinecké policie.

Kontrolní akce cizinecké policie. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem