Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež, Maření, vyhoštění, daně

CHEB, SOKOLOV - Případy s Chebska a Sokolovska 

Krádež v obchodě, lup nakonec zanechal v prodejně
Z krádeže a výtržnictví si vyslechl 25letý muž ze Sokolova podezření od sokolovských policistů. V březnu letošního roku měl vejít do prodejny potravin v Sokolově a z prodejního regálu odcizit 2 láhve tvrdého alkoholu, jeden čistič a tři kuřecí řízky. Zboží v hodnotě 630 Kč si měl uložit do svého batohu a poté projít prostorem pokladen bez zaplacení. Pracovník ostrahy vyzval vzápětí podezřelého, aby ukázal obsah batohu. Ten se však bránil a snažil se pracovníka ostrahy vytlačit z prodejny. Po chvilce přetahování se podezřelý vysmekl z popruhů batohu a bundy, násilím otevřel zavřené posuvné dveře a z místa utekl. Násilným otevřením dveří došlo k jejich poškození. Zboží bylo vráceno nepoškozené zpět do prodejny. Škoda na dveřích je vyčíslena na částku přesahující 2 tis. Kč.
 
Byl vyhoštěn, ale zůstal v ČR, nyní je ve vězení
Dne 3. 5. 2013 zahájili policisté z Kraslic úkony trestního řízení a zároveň sdělili 52letému cizinci podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Téhož dne byl cizinec kontrolován policejní hlídkou v Kraslicích v ulici Hradební. Po ověření totožnosti a provedené lustraci v policejních evidencích zjistili, že byl na muže vydán trestní příkaz Okresního soudu Plzeň – sever. Podezřelému soud uložil trest vyhoštění na dobu čtyř let. Svým jednáním, tak mařil výkon rozhodnutí soudu. Policisté po výslechu převezli cizince do policejní cely.
Dne 6. 5. 2013 byl cizinec pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Sokolově k trestu odnětí svobody na dva měsíce. Ještě téhož dne byl muž eskortován do věznice.
 
Řídil auto i přes zákaz majitele i soudu
Kriminalisté z Chebu řeší případ neoprávněného užívaní cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pětačtyřicetiletému muži sdělili 21. dubna 2013 podezření z výše uvedených skutků, kterých se měl dopustit 19. 4. 2013. Podezřelému svěřil poškozený osobního vozidlo Mercedes k provedení opravy karosérie. I přes výslovný zákaz měl podezřelý použít vozidlo k jízdě. Při jízdě však dvakrát boural. Nakonec sjel s vozidlem mimo vozovku do příkopu a z místa nehody utekl. Poškozená vyčíslila škodu na částku 175 tis. Kč. Podezřelý měl vozidlo řídit i přes skutečnost, že má uložený zákaz řízení motorových vozidel a do současné doby neprokázal zákonem stanovou odbornou a zdravotní způsobilost k vrácení řidičského oprávnění. Podezřelému byl již za obdobné jednání v lednu letošního roku uložen Okresním soudem v Chebu trest. Věcí se i nadále bude zabývat kriminální policie. Muži v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Neoprávněně snížila základ daně
Z pokračujícího přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby je podezřelá 39letá cizinka žijící v Chebu. Cizinka jako fyzická osoba podnikající v hostinské činnosti dle živnostenského zákona nezaúčtovala v účetních obdobích 2008 – 2010 v účetní knize všechny účetní případy týkající se příjmů z výherních hracích automatů ovlivňující základ daně. Žena tak měla neoprávněně snížit základ daně z příjmů fyzických osob a opakovaně vykazovat větší ztráty než jaké ve skutečnosti byly. Finanční úřad vyčíslil škodu na dani z příjmu fyzických osob na částku 156 tis. Kč.
V případě prokázání viny hrozí ženě až 3letý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
7. května 2013

vytisknout  e-mailem