Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže a podvod

SOKOLOV - Podvod za 3,7 mil. Kč 

 
Sokolov - Vrátil se krást na stejné místo
 
Kriminalisté sdělili 37letému muži ze Sokolova podezření z přečinu krádeže. Podezřelý měl v měsíci srpnu 2012 krást hned dvakrát v jednom objektu na Přebuzy na Sokolovsku. Muž měl vniknout na neoplocený pozemek s rekreační chatou. Násilím se měl poté vloupat do vnitřních prostor chaty a odcizit 3 svazky různých kabelů o délce celkem 300 m, sadu elektrického nářadí, elektrický prodlužovací měděný kabel aj. Podezřelý měl také vniknout do karavanu, který stojí na pozemku a odcizit další měděný prodlužovací kabel, pracovní oděvy a dalekohled. O několik dní později se měl do chaty vrátit a odcizit další svazky kabelu v délce cca 300 m. Celková škoda je vyčíslena dle odborného vyjádření na částku 50 000 Kč.
Podezřelý byl zadržen při druhém vloupání. Dne 2. 9. 2012 bylo Okresním soudem v Sokolově rozhodnuto o jeho vzetí do vazby.
 
Sokolov - Nekradl poprvé, nyní je v cele předběžného zadržení
 
Policisté v Kynšperku nad Ohří sdělili 23letému muži podezření z přečinu krádeže, které se měl dopustit 2. září 2012 v obchodě s potravinami. Během prodejní doby měl podezřelý z prodejních regálů vzít 4 čokolády v celkové hodnotě 320 Kč a uschovat je pod oděv. Se zbožím měl poté projít prostorem pokladen bez zaplacení. Za pokladnou ho však zadržel pracovník ostrahy a zboží bylo nepoškozené vráceno zpět do prodejny. Podezřelý byl v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán, nyní mu tak hrozí až 3letý trest odnětí svobody.
Na muže byl vydán předběžný souhlas se zadržením, nyní se nachází v cele předběžného zadržení.
 
Sokolov – Podvody za 3,7 mil. Kč
 
Kriminalisté zahájili trestní proti 32leté ženě a 36letému muži. Žena je obviněna z přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění a ze zločinu podvodu. Muž je obviněn ze zločinu podvodu a z poškozování cizích práv.
Obviněná jako osoba samostatně výdělečně činná neměla vést nebo zničila či zatajila od ledna 2008 do současnosti účetní knihy, zápisy nebo jiné doklady sloužící k přehledu o stavu hospodaření a majetku nebo k jejich kontrole. Oba obvinění měli společně prostřednictvím elektronické komunikace zprostředkovat silniční přepravy nákladů s úmyslem za provedené přepravy dopravním společnostem nezaplatit. Peníze si měli ponechat pro svoji potřebu. Celkem tak nejméně 40 poškozeným dopravním společnostem měli způsobit škodu ve výši nejméně 3, 7 mil. Kč.
Oběma obviněným vzhledem k výši škody hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. Oba obvinění jsou stíhání na svobodě.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
3. září 2012

vytisknout  e-mailem