Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, alkohol v dopravě

SOKOLOVSKO - 4 řidiči pod vlivem alkoholu 

Kradl v domě
Chodovští policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody 30letému muži z Chodova. Podezřelý měl 27. ledna 2013 vstoupit mezi třetí a čtvrtou hodinnou ranní na pozemek rodinného domu v Chodově, kde obcházel garáž i dům a našel nedovřené dveře do domu. Podezřelý prohledal prostor sklepu a garáž rodinného domu. Než muž dům opustil, odcizil elektrické ruční nářadí. Se svým lupem se ukryl do sklepa panelového domu v Chodově. Zde byl kontrolován policejní hlídkou, které se ke krádeži přiznal. Věci v hodnotě 4680 Kč byly zajištěny.

Krádež ve skladu
Z přečinu krádeže a poškození cizí věci sdělili policisté podezření 22letmému muži ze Svatavy. V loňském roce měl podezřelý násilím vniknout do skladu soukromé firmy na Sokolovsku a z vnitřních prostor odcizit různé druhy a délky kabelů, chladící agregát a 4 stojany k pokladním boxům. Poškozený vyčíslili škodu na 25 tis. Kč. Podezřelému v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody

Alkohol v dopravě – 4 případy
Během víkendu zjistili policisté celkem 4 řidiče, kteří řídili s více jak jednou promilí alkoholu. Nejvíce nadýchal řidič vozidla Volkswagen Passat, který byl kontrolován 26. 1. 2013 v Chodově v ulici Rooseveltova. Při opakované dechové zkoušce mu byly naměřeny hodnoty 1,72 a 2,07 promile alkoholu. Téhož dne bylo řidiči sděleno podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. I další dva případy řidičů pod vlivem alkoholu byly zjištěny v Chodově. V ulici nádražní nadýchal řidič Škoda Fabia 1,69 a 1,87 promile alkoholu a řidič Volkswagenu Polo nadýchal v ulici Horní 1,39 a 1,27 promile alkoholu. Řidič Pola uvedl, že požil 0.25 litru lihoviny. Čtvrtý případ řidiče pod vlivem alkoholu byl zjištěn v ulici Kraslická ve Svatavě. Řidič nadýchal při opakované dechové zkoušce1,02 a 1,07 promile alkoholu. Řidič přiznal, že vypil 4 litry 12cti stupňového piva a dvě sklenky tvrdého alkoholu. Všem řidičům byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
28. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem