Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže na Sokolovsku

SOKOLOV - Kradl a ohrožoval nožem 

Sokolov - Kradl a ohrožoval nožem
 
Sokolovští policisté sdělili 6. září 2012 podezření z krádeže a nebezpečného vyhrožování 32letému muži ze Sokolova. Téhož dne muž vstoupil do prodejny v Sokolově, kde si měl do svého batohu vložit zboží v hodnotě 780 Kč. Dále si ukládal další zboží do papírové krabice, kterou držel v ruce. Papírovou krabici se zbožím zanechal před pokladnou a s batohem plným věcí prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Poté se dal na útěk, pronásledoval ho však zaměstnanec prodejny, který ho doběhl a vyzval muže, ať odhodí zboží, které nezaplatil. Podezřelý namísto vrácení zboží měl na zaměstnance prodejny vytáhnout nůž, čímž v muži vzbudil obavu o jeho život a zdraví. Podezřelý z místa utekl, ale ne daleko. Policejní hlídka ho během chvilky zadržela. Vzhledem k tomu, že podezřelý neuposlechl výzvy policisty, aby si lehl na břicho, byly na muže použity donucovací prostředky hmaty a chvaty, kterými byl sveden na zem, a poté mu byly přiloženy služební pouta. Následně byl převezen na obvodní oddělení k výslechu.
Podezřelému nyní hrozí až 3letý trest odnětí svobody.
 
Bublava – Kradl v soukromém objektu
 
Dvaatřicetiletý muž ze Sokolovska je podezřelý, že se v červenci 2012 dopustil krádeže na Bublavě v soukromém objektu. Z volně přístupné kotelny měl odcizit 5 kusů větších starších železných ventilů. Škoda je předběžně vyčíslena na částku 5 000 Kč. Z objektu měl ještě odcizit 250 m různých elektrických kabelů. v hodnotě 4 700 Kč. Za krádež hrozí podezřelému až dva roky ve vězení.
 
Kynšperk nad Ohří – Kradl ve sklepech
 
Celkem 16 100 Kč činí škoda na odcizených věcech ze sklepních prostor v Kynšperku nad Ohří. Policisté sdělili podezření z několika krádeží a porušování domovní svobody 24letému muži. Podezřelý měl násilím vniknout do několika sklepních kójí, kde měl odcizit různé věci např. 30 sklenic kompotů, různou kosmetiku, rybářské pruty, navijáky a další rybářské náčiní.
Podezřelý byl již v minulosti za krádež odsouzen, nyní mu tak hrozí až 3 roky ve vězení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
7. září 2012

vytisknout  e-mailem