Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, nehoda, podvod

KARLOVARSKÝ KRAJ - Víkendové zprávy. 

Vloupal se do přívěsu a snědl tam pečivo
Do obytného přívěsu na parkovišti v ulici Západní v Karlových Varech se měl vloupat z 6. na 7. června 2013 devětatřicetiletý místní muž. Za použití násilí měl vniknout do prostor obytného přívěsu, kde měl sníst 3 kusy pečiva, pít z plastové lahve vodu a přetrvávat na místě. Muž byl zadržen hlídkou policie.
Policisté v Karlových Varech sdělili muži podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vzal si věci z pronajatého bytu
Policisté z Karlových Varů v Rybářích sdělili podezření z krádeže 37letému muži. Podezřelý měl v květnu letošního roku na základě smlouvy o pronájmu bytu v Karlových Varech užívat byt I. kategorie. Ve chvíli, kdy měl byt vrátit, prostřednictví realitní kanceláře ukázalo se, že zde chybí vybavení, které měl nájemce k dispozici.
Majitel vyčíslil škodu na chybějících vybavení jako např. houpací křeslo, čtyři židle, dřevěné skříňky, velké skříně, závěsy do oken nebo také závěsu do koupelny na částku přesahující 10 tis. Kč. Za krádež hrozí podezřelému muži až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Odcizili 4 palety minerální vody
Případ odcizených 4 palet minerální vody byl objasněn. Policisté z Ostrova společně s kriminalisty na případu pracovali a podařilo se jim zjistit dva muže, kterým sdělili podezření z krádeže. V dubnu letošního roku měli muži na nádraží poblíž Karlových Varů odcizit 4 palety s celkem 2016 kusů láhví minerální vody v celkové hodnotě přesahující 25 tis. Kč. Policejním šetřením se zjistilo, že podezřelí měli prodat minerální vodu do jedné z prodejen potravin v Karlových Varech. Palety s vodou byly zajištěny a vráceny zpět firmě.
 
Řídil pod vlivem – způsobil nehodu
Čtyřiačtyřicetiletý muž řídil 7. 6. 2013 osobní vozidlo Volkswagen poblíž osady Dřenice. Při průjezdu pravotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla, které po nárazu sjelo do příkopu (foto dopravní nehoda). Řidič Volkswagenu při dechové zkoušce nadýchal při opakovaném měření 1, 89 a 1,86 promile alkoholu. Navíc při nehodě utrpěl lehké zranění. Policisté řidiči Volkswagenu na místě zadrželi řidičský průkaz a byl převezen do nemocnice k odběru krve. Celková škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 140 tis. Kč.
 
Lhal při braní půjčky
Chebští policisté sdělili 7. 6. 2013podezření 62letému muži z přečinu podvodu, kterého se měl dopustit v loňském roce v Chebu. Podezřelý si měl půjčit od poškozené ženy finanční hotovost ve výši 20 tis. Kč s tím, že peníze potřebuje na léčbu svého zdravotně postiženého vnuka. O půjčce sepsali smlouvu, kde se podezřelý zavázal ke splacení dluhu ve lhůtě do 90 dnů. Nejen, že je muž podezřelý z nesplacení dluhu ve stanovené lhůtě, ale zamlčel také podstatné okolnosti a to, že je proti němu veden insolvenční návrh dlužníků. I přes opakované urgence uhradil poškozené pouze jednu splátku ve výši 1 000 Kč. Škoda tak činí 19 tis. Kč.
  
Vloupal se do šesti objektů
Z šesti vloupání si vyslechl podezření 31letý muž z Habartova. V dubnu a květnu letošního roku se měl podezřelý vloupat do garáží v Habartově a v jednom případě do soukromého areálu. Podezřelý měl vždy násilím vniknout do prostor a odcizit např. pneumatiky, nářadí, různé kabely, autobaterii a jiné. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku necelých 20 tis. Kč. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
9. června 2013
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem