Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, podvod

KARLOVARSKÝ KRAJ - Případy z kraje 

Kraslice - Vloupal se do domu
Z přečinu krádeže sdělili 7. 1. 2013 krasličtí kriminalisté podezření 28letému muži z Kraslic. Podezřelý se měl násilím vloupat do staršího zděného domu v Kraslicích, který sloužil jako sklad. Podezřelý měl sklad prohledat a odcizit 7 kotoučových pil, 2 motorové řetězové pily, 1 elektrickou pilu, 4 kusy 60 l sudů s hydraulickým olejem a další věci. Dle odborného vyjádření byla škoda vyčíslena na částku 27 tis. Kč.

Dopravní nehoda – Střet se zvěří
Na silnici II. třídy směrem ze Sokolova do Královského Poříčí došlo 7. ledna 2013 ke střetu osobního vozidla a srnky. Padesátiletému řidiči vběhla do jízdní dráhy z levé strany srnka, střetu se již nedalo zabránit. Provedená dechová zkouška vyšla s negativním výsledkem. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 11 tis. Kč.

Karlovy Vary – Kradl v domě, kde se poskytuje pomoc lidem bez domova
Z krádeže mobilního telefonu je podezřelý 27letý muž z Karlových Varů. Dne 7. ledna 2013 proti němu zahájili policisté úkony trestního řízení. O den dříve si měl podezřelý v budově, kde se poskytuje pomoc lidem bez domova vypůjčit od poškozeného mobilní telefon za účelem uskutečnit hovor. Poškozený podezřelému telefon zapůjčil, poděkování se však nedočkal. Podezřelý se zapůjčeným telefonem odešel a za 300 Kč ho obratem prodal. Peníze si ponechal pro svoji potřebu. Poškozenému vznikla škoda ve výši 4 500 Kč. Podezřelému hrozí až tříletý trest odnětí svobody, jelikož byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán.

Karlovy Vary – Kradl v obchodech se sportovními potřebami
Hned dvakrát během 7 dnů měl krást 27letý muž z Karlových Varů. Karlovarští policisté sdělili 7. ledna 2013 podezření muži ze dvou krádeží, kterých se měl dopustit v obchodech se sportovními potřebami. Koncem roku 2012 měl při první krádeži podezřelý vzít sportovní bundu v hodnotě 2 600 Kč a projít prostorem pokladny bez zaplacení. Prodavač z prodejny muže pronásledoval a nakonec podezřelý bundu odhodil na parkovišti a z místa utekl. O několik dní později v jiné prodejně sportovních potřeb v Karlových Varech měl podezřelý odcizit cyklistické boty v hodnotě 3 400 Kč.

Podezřelý byl již za krádež odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech, nyní mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Aš - Vloupali se domu a do automatu na kávu
Dvěma mužům sdělili policisté z Aše podezření ze spáchání přečinu krádeže. Společně měli vniknout do soukromé firmy v Aši, kde vypáčili dvířka u automatu na kávu. Z automatu si měli vzít zásobník na mince s finanční hotovostí 2 tis. Kč, řídící jednotu v hodnotě 18 tis. Kč a kasičku s finanční hotovostí 500 Kč. Škoda se navýšila o 4 tis. Kč, které vyčíslil majitel na poškozených dvířkách od automatu. Dalším šetřením policisté zjistili, že ze stejné budovy, kam se vloupali, odcizili 10 m měděných okapových svodů v hodnotě 4 tis. Kč

Cheb – Zfalšovala podpis
Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté z Chebu 42letou ženu. Ta je podezřelá z podvodu, kterého se měla dopustit v polovině roku 2012. Podezřelá měla zfalšovat podpis poškozeného (pronajímatele bytu) na potvrzení o uhrazení nájmu za tři měsíce. Na základě zfalšovaného potvrzení měl být od úřadu práce vyplacen podezřelé příspěvek na bydlení ve výši necelých 18 tis. Kč.

Za podvod ji hrozí až dvouletý trest odnětí svobody

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
8. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem