Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže, vydírání, zpronevěra

KARLOVARSKÝ KRAJ - Případy 

Zpronevěřil svěřené peníze
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 49letého muže z Chomutovska, který se měl dopustit dvou přečinů zpronevěry. Podezřelý měl od poškozených vyinkasovat různé finanční částky za účelem vyhotovení reklamních prospektů, letáků a pohlednic. Tyto reklamní předměty však nikdy nenechal vyrobit, zakázku nedodal a finanční prostředky si ponechal pro svoji potřebu. Poškozeným byla tak způsobena škoda ve výši 25 tis. Kč.

Vloupal se do bytu
Osmadvacetiletého muže z Bukovan obvinili chebští kriminalisté z krádeže a porušování domovní svobody, které se měl dopustit 27. 2. 2013. Obviněný měl vyrazit dveře do bytu v Chebu a zcizit klíče od osobního vozidla, dámské hodinky, setobox, šperky nebo také digitální fotoaparát. Celkovou škodu vyčíslil poškozený na částku 30 tis. Kč.

Kradl, kde se dalo
Z devíti krádeží, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku sdělili karlovarští kriminalisté podezření 24letému muži z Královského Poříčí. Osm případů z devíti měl podezřelý spáchat v listopadu loňského roku. Podezřelý se měl vloupat do bytových domů, sklepních kójí, hotelů, prodejny nebo do objektů sloužícím dětem či seniorům v Karlových Varech. Z těchto prostor měl zcizovat různé věci od peněz, mobilů po kosmetické přípravky nebo lékařské vybavení. Celková škoda je poškozenými vyčíslena na částku 43 tis. Kč. Vzhledem k tomu, že byl podezřelý v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech, hrozí mu nyní až tříletý trest odnětí svobody.

Vydírala pracovnici úřadu práce
Kriminalisté v Sokolově řeší případ vydírání. Jednapadesátiletá žena měla 28. 2. 2013 vstoupit do kanceláře pracovnice úřadu práce na Sokolovsku a dožadovat se vyplacení dávky sociální pomoci, která ji byla přiznána.
Pracovnici úřadu oznámila, že je dnes poslední den v měsíci a ona stále nemá vyplacenou svou dávku. Žena začala pracovnici vyhrožovat, že se vrátí za půl hodiny a pokud jí dávku nevyplatí na místě, tak ji zbije.
Policisté sdělili 51leté ženě obvinění z vydírání. Obviněná je stíhána na svobodě, v případě prokázání viny jí hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
1. března 2013
 

vytisknout  e-mailem