Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl v domech

KARLOVARSKO – Z neuzamčených domů a jednoho bytu odcizil různé věci. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře sdělili podezření ze spáchání přečinů Porušování domovní svobody, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a Krádež dvaatřicetiletému muži ze Sokolovska.

Zmíněný muž se měl v červnu a červenci zaměřit na jeden byt a čtyři rodinné domy v Karlových Varech. V prvním případě dne 23. června v odpoledních hodinách měl využít nepozornosti majitelky bytu, která nechala otevřené vchodové dveře. Muž měl do bytu vstoupit a odcizit peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady či platební kartou. V dalších případech se předmětem jeho zájmu staly rodinné domy. Do žádného z nich se přitom nevloupal, nýbrž vždy využil toho, že dveře od domů byly otevřené. Z vnitřní části těchto budov měl následně odcizit například peněženku s finanční hotovostí a platební kartou nebo cigarety.

Svým jednáním měl způsobit škodu ve výši téměř 6 tisíc korun. Pro policisty nebyl navíc žádným nováčkem, protože v minulosti byl již za přečin krádeže odsouzen a svůj trest vykonal v posledních třech letech.  Vzhledem k tomu mu nyní v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček
24. 7. 2018

vytisknout  e-mailem