Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli v dolovém území

SOKOLOV - Škoda přesahuje 1 mil. Kč 

Pěti mužům ve věku 25 až 56 let sdělili kriminalisté ze Sokolova obvinění z krádeže a poškození cizí věci. Všichni obvinění měli krást v dolovém území na Sokolovsku od ledna do dubna letošního roku. V některých případech docházelo ke krádeži spolupachatelstvím, jindy samostatně. Celkem jde však nejméně o 14 skutků. Obvinění při trestné činnosti překonávali oplocení či různé zámky objektů. Nejvíce odcizených věcí, se dá počítat na stovky metrů a jde o různé kabely, které museli odpojovat od napětí. Nevyhýbali se však ani měděným páskám, trolejovým vodičům, měděným propojkám a dalším věcem.
Kabely měli často přímo na místě činu zbavit izolace, tím tak získávali měď, kterou odevzdávali do sběren a zpeněžovali.
 
V jednom případě, byl jeden z obviněných dokonce přistižen zaměstnanci firmy s lupem u místa činu. Na vyzvání, aby věci vydal, měl vytáhnout z kapsy předmět, který vypadal jako zbraň a se slovy „zmiz nebo uvidíš“, pak z místa utéct i s odcizenými věcmi.
 
Díky dobré práci kriminalistů se podařilo nejen objastnit tolik skutků, ale také zadržet všech pět mužů. Ti se nyní nacházení v policejní cele. Podnět na vzetí do vazby byl policejním orgánem již podán. V nejbližších hodinách se tak bude rozhodovat u soudu o jejich vzetí do vazby.
Celková škoda je vyčíslena na částku 1 050 000 Kč. V případě prokázání viny hrozí obviněným za krádež až pětiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
26. dubna 2013

 

 

vytisknout  e-mailem