Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

KRIMIFEST Březová 2021

SOKOLOVSKO - Proběhne 21. ročník festivalu kriminálních filmů a prevence kriminality. 

Po dvou letech se v době od 3. do 7. listopadu 2021 bude konat další ročník Festivalu kriminálních filmů a prevence kriminality v Březové u Sokolova. I v letošním roce se KRIMIFEST koná pod záštitou policejního prezidenta genmjr. Mgr. Jana Švejdara. 

Při pořádání 21. ročníku KRIMIFESTU opět spolupracuje město Březová s Krajským ředitelstvím policie Karlovarského kraje a s Kriminalistickým ústavem Policie ČR. Pro návštěvníky je již tradičně připraven bohatý program. V průběhu KRIMIFESTU budou probíhat pro žáky základních a studenty středních škol z regionu přednášky a besedy s policejní tématikou. Nebudou chybět ani dynamické ukázky, při kterých policisté předvedou zákrok proti pachateli trestné činnosti nebo ukázky policejních psovodů s jejich služebními psy. K vidění budou také policejní vozidla a technika, kterou policisté při výkonu své služby běžně používají. Během KRIMIFESTU budou přítomni také personalisti Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje ze skupiny Nábor, kteří návštěvníkům ochotně poskytnou informace ohledně přijímacího řízení k Policii České republiky a zodpoví jejich případné otázky. 

Ke zhlédnutí bude po celou dobu KRIMIFESTU výstava s názvem DROGY: „Hrozba mezi námi“ pořádaná Kriminalistickým ústavem Policie České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku místa činu nebo si zahrát interaktivní hru „ Kdo je pachatel“. Navíc si budou moci vyluštit také kriminalistickou tajenku.

Zajímavým programem bude také beseda s hercem Davidem Matáskem, mimo jiné k českému seriálu „Polda“. 

Slavnostní zahájení KRIMIFESTU proběhne 3. listopadu 2021 ve večerních hodinách, kdy se uskuteční benefiční koncert Hudby hradní stráže a Policie České republiky.  Výtěžek z benefičního koncertu bude věnován Nadaci policistů a hasičů. Letošní ročník KRIMIFESTU bude zakončen 7. listopadu 2021 koncertem filmové hudby v podání oktetu Filmové filharmonie z pražského Rudolfina a zpěvačky Lucie Večeřové. 

Více informací o celém programu KRIMIFESTU najdete na plakátech, u mediálních partnerů a na webu www.mfc-brezova.cz. 

nprap. Mgr. Soňa Podlahová 
21. 10. 2021

Odkazy do noveho okna

KRIMIFEST 2021

KRIMIFEST 2021 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem