Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž napadl svojí bývalou přítelkyni

CHEBSKO – Pod vlivem alkoholu vyrazil dveře od jejího bytu. 

V polovině května tohoto roku měl přijít 25letý muž v pozdních nočních hodinách k domu v Mariánských Lázních, kde bydlí jeho bývalá přítelkyně. Pod vlivem alkoholu se snažil dostat dovnitř. Když se dostal do domu, měl jít k jejímu bytu, kde vykopl vchodové dveře. Následně jí měl několika údery udeřit do hlavy a poté jí odcizit mobilní telefon v hodnotě kolem 7 tisíc korun.

Na místo kvůli hluku zavolali sousedé městské strážníky, kteří následně přivolali policejní hlídku. Žena byla s lehkým zraněním převezena k lékařskému ošetření do nemocnice. Muž byl krátce nato policisty zadržen a převezen na policejní služebnu.

Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 25letého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež a přečinů Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který jej akceptoval. Soudce ho poslal v neděli dne 30. června 2019 do vazební věznice.

Uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že byl již v roce 2018 rozhodnutím Okresního soudu v Chebu za trestný čin Loupež odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Teď mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
2. 7. 2019

vytisknout  e-mailem