Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nerespektovali úřední rozhodnutí

KARLOVARSKÝ KRAJ – Řídili i přes uložený zákaz. 

Policisté z obvodního oddělení Bochov sdělili dvaačtyřicetiletému muži z Chebska podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Takového jednání se měl podezřelý muž dopustit poslední květnový den, kdy usedl za volant svého automobilu značky Renault. V odpoledních hodinách byl u obce Andělská Hora ve směru na Karlovy Vary zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že muž řídil i přes vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel.

Úřední rozhodnutí dále neměl respektovat třiadvacetiletý muž z Chebu. Toho o týden později zastavili ve večerních hodinách v Chebu místní policisté. Muž měl vozidlo tovární značky Škoda řídit i přes skutečnost, že mu byl Okresním soudem v Chebu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do července tohoto roku. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Ze stejného přečinu si vyslechl sdělení podezření od policistů z obvodního oddělení Bečov nad Teplou devětatřicetiletý muž z Karlovarska. Podezřelý muž byl začátkem června ve večerních hodinách ve svém voze Škoda zastaven policejní hlídkou. Při silniční kontrole bylo zjištěno, že řídil i přes skutečnost, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Všem podezřelým mužům hrozí v případě prokázání viny až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová
9. 6. 2020

vytisknout  e-mailem