Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Opakovaně kradl v Mariánských Lázních

CHEBSKO – Skončil ve vazbě. 

Policisté v Mariánských Lázních řeší případy krádeže, kterých se měl dopustit 22letý muž z Chebska.

Na konci ledna měl vniknout do sklepa domu, ten prohledat a následně z něj odcizit křovinořez a ruční nářadí, čímž způsobil škodu kolem 4 000 Kč. Za to si vyslechl od mariánskolázeňských policistů sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Z pobytu na policejní služebně se neponaučil a v měsíci březnu pokračoval v protiprávním jednání. Nejprve měl z místní drogerie odcizit téměř dvě desítky různých deodorantů v celkové hodnotě téměř 3 000 Kč a poté z prodejny bez zaplacení odejít. O dva dny později měl v místním obchodním domě odcizit několik balení uzenin v hodnotě 80 Kč. Ty si měl uschovat pod oblečení a bez zaplacení projít přes pokladní zónu. Byl zde však zastaven ostrahou prodejny a odcizené zboží vydal zpět. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která muže zadržela a odvezla na policejní služebnu.

Následně si od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Tohoto jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen za stejný trestný čin a v současné době je v podmínce, a to až do roku 2021. Státní zástupce podal návrh na potrestání podezřelého soudci. Ten o tomto víkendu rozhodl o uvalení vazby na podezřelého. Následně jej policisté od soudu eskortovali rovnou do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
25. 3. 2019

vytisknout  e-mailem