Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Oslavy příchodu nového roku

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policejní silvestrovská noc.  

Policisté Karlovarského kraje byli na letošní Silvestr řádně připraveni. Jako každý rok i letos jsme očekávali vzhledem k oslavám příchodu nového roku větší počet oznamovaných událostí, které jsme museli řešit.

Vzhledem k nedávným událostem byl i během Silvestra zajištěn zvýšený výkon služby. Do služby bylo nasazeno o několik desítek policistů více než při běžném výkonu a to jak přes den, tak v noci.

Policisté se zaměřili zejména na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a na dohled nad silničním provozem. Při kontrole řidičů se policisté zaměřili na zákaz požívání alkoholických nápojů nebo omamných a psychotropních látek před jízdou či během jízdy a na další jednání, která jsou v rozporu se zákonem.

Policisté během Silvestrovské noci na lince 158 přijali 150 událostí, ke kterým vyjížděli. Celkem bylo spácháno 6 trestných činů, jako jsou například krádeže nebo ublížení na zdraví. Dopravní policisté pak řešili 1 dopravní nehodu s alkoholem. Řidič při podrobení dechové zkoušky hlídce nadýchal 2,05 promile alkoholu.

Nejvíce však během noci docházelo k rušení nočního klidu, výtržnostem, rodinným hádkám či dalšímu protiprávnímu chování podnapilých osob. Policisté byli také přivoláni ke třem případům zranění způsobených zábavní pyrotechnikou, která si vyžádala lékařská ošetření.

nprap. Bc. Věra Hnátková
01. 01. 2017

vytisknout  e-mailem