Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Podvody na internetových portálech

SOKOLOVSKO – Od poškozených vylákal necelých 60 000 korun.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 37letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Podvodu.
 
Takového jednání se měl dopustit od ledna do prosince roku 2012, kdy na internetových portálech nabízel fiktivní finanční půjčky, a to pod smyšlenými jmény. Celkem v 21 případech bych scénář téměř stejný. Když poškození projevili zájem o poskytnutí půjčky, bylo podmínkou uhrazení poplatku v částce pohybující se od 2 000 do 4 000 korun na daný bankovní účet. Obviněný muž po zaplacení poplatku poškozeným osobám žádnou finanční půjčku neposkytl, poplatky nevrátil a přestal s nimi komunikovat. Ve skutečnosti poškozeným žádnou finanční půjčku poskytnout ani nechtěl, jen z nich chtěl vylákat finanční hotovost.
 
Svým jednáním od poškozených vylákal částku necelých 60 000 korun, které zřejmě užil pro vlastní potřebu. Za podvody mu hrozí v případě prokázání viny až pětiletý trest odnětí svobody.
 
PREVENCE  
Než odešlete předem komukoliv ze svého bankovního účtu své peníze, přesvědčte se řádně, že se nejedná o pochybné firmy nebo osoby. Při sjednávání finančních půjček je vždy lepší osobní kontakt!!!
 
nprap. Kateřina Krejčí
nprap. Zuzana Týřová
17. 9. 2014

vytisknout  e-mailem