Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté chytili zloděje při činu

SOKOLOVSKO – Skončil ve vazbě a hrozí mu tříleté vězení. 

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže místnímu pětatřicetiletému muži.

Ten měl ve středu 8. prosince letošního roku procházet kolem neoplocené dřevěné chatky poblíž Kynšperku nad Ohří. Po chvíli měl k chatce přistoupit, násilím otevřít okno a vniknout do objektu. Chatku měl prohledat a nakonec z ní odcizit gola sadu či rozvodový měděný kabel. Odcizené věci měl později prodat a finanční prostředky si ponechat pro svou potřebu.

Ještě před svým odchodem měl z chatky vynést a připravit k pozdějšímu odcizení několik dalších věcí, které uschoval do tašky v chatce nebo několik stovek metrů opodál. Uschovat měl tlakovou lahev na propan butan, stolní výčepní zařízení, vrtačku, sadu vrtáků, šroubováky či klínový řemen do auta.

Říká se, že pachatel se často vrací na místo činu. A pětatřicetiletý muž to potvrdil. Následující den, tedy ve čtvrtek 9. prosince, se totiž s železnou kárkou k chatce opět vydal. Jenže tentokrát už nic neodcizil. Na kárku si sice stihl naložit část připravených věcí, ovšem při odjezdu ho už zadržela policejní hlídka z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří. Policisté poté prohledali okolí chatky a nalezli další část uschovaných věcí, které si pětatřicetiletý muž připravil k odcizení.

Odcizenými věcmi, které pětatřicetiletý muž následně prodal, a poničeným oknem, způsobil pětadvacetiletému majiteli škodu přibližně 14 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
13. 12. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem