Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pomozte při pátrání po neznámém muži

SOKOLOVSKO – Další případ podvedené seniorky.  

Ve čtvrtek dne 21. 5. 2015 v dopoledních hodinách došlo v Sokolově k dalšímu případu, kdy neznámý pachatel kontaktoval seniorku a vydával se za jejího vnuka.
 
Po vzbuzení důvěry u poškozené, že se jedná o jejího vnuka, jí požádal o zapůjčení finanční hotovosti pod záminkou koupě nového osobního vozidla v Karlových Varech. Dvaaosmdesátileté ženě měl sdělit, že si pro peníze nemůže přijít osobně, protože se nachází v Karlových Varech, ale že pro ně pošle svého kamaráda, který je v Sokolově. O pár minut později přišel neznámý muž k domu, seniorka mu předala v obálce finanční hotovost a on poté odešel pryč. Následně vyšlo najevo, že její vnuk o žádnou půjčku nežádal a žádné peníze si také nepůjčoval. Tímto jednáním vznikla poškozené ženě škoda přes 100 000 korun.
 
Neznámý muž, kterému poškozená žena předala obálku s penězi, byl ve věku asi 35 let, 160-170 cm vysoké silnější postavy a snědé pleti. Na sobě měl mikinu tmavě šedé barvy vpředu na zip, která měla na stranách kapsy, rovněž na zip, tmavé hadrové kalhoty a špinavé botasky. Na hlavě měl kšiltovku šedé barvy.
 
Sokolovští kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po neznámem muži, který je zobrazen na identikitu. V případě jakýchkoliv informací, které pomohou při vyšetřování a při ztotožnění neznámého muže, ať se obrátí na jakékoliv obvodní oddělení nebo na bezplatnou telefonní linku 158.,
 
Opětovně nabádáme seniory, aby byly v takovýchto případech obezřetní a cizím lidem nevydávaly žádné peníze.
 
nprap. Kateřina Krejčí
22. 5. 2015
Odkazy do noveho okna

Identikit neznámého muže

Identikit neznámého muže 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem