Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Prevence kriminality

Spolupráce Policie ČR v Sokolově s pracovníky Člověka v tísni  

Již druhá návštěva preventistky z Obvodního oddělení policie Sokolov město prap. M. Klimešové se uskutečnila v organizaci Člověk v tísni, o.p.s., která sídlí v Sokolově.
 
Poprvé preventistka navštívila předškolní klub, kde spolu s pracovnicí z této organizace pracovaly s dětmi na téma Bezpečí v dopravě. Děti se formou hry učily jak se správně chovat v silničním provozu a na co si dávat velký pozor. Od policistky dostaly omalovánky s bezpečnostní tematikou a společně si povídali nad jednotlivými tématy dopravy.
Druhá návštěva policejní preventistky v prostorách organizace Člověka v tísni v Sokolově byla zaměřena na klub matek. Tématem přednášky bylo domácí násílí. Tato problematika je v současné době v Sokolově velmi aktuální. Maminky problematika domácího násilí zajímala. Této přednášky se také účastnili i terénní pracovnice Člověka v tísni. Preventistka posluchače blíže seznámila s problematikou domácího násilí a s případy z policejní praxe. Všem také sdělila informace o institucích, které v našem regionu poskytují pomoc obětem domácího násilí, včetně intervenčního centra. Po přednášce následovala řada dotazů a výměna zkušeností.
 
Bohužel v poslední době dochází velmi často k domácímu násilí. Policisté v Sokolově řeší čím dál tím častěji domácí násílí a vykazují násilníky ze společného obydlí. Formou přednášek policisté informují veřejnost o problematice, která je velmi závažná a v poslední době nabývá na četnosti a často i brutalitě. Upozorňujeme, že problém domácího násilí – „násilí za zavřenými dveřmi“, je často skrytá trestná činnost, jejíž oběti často dlouhodobě a zbytečně trpí.Touto akcí spolupráce se společností Člověk v tísni nekončí, již plánujeme další přednášku, tentokrát opět pro děti na téma osobní bezpečí.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
22. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem