Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pronásledování vozidla

CHEBSKO – Řidič se dal na útěk, vypátral ho služební pes. 

O trestné činnosti jedenatřicetiletého muže, který se měl vloupat do restauračního zařízení, jsme informovali zde. V současné době je zmíněný muž již ve vazbě, kam ho poslal Okresní soud v Chebu poté, co po dalším podnětu kriminalistů podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. Chebští kriminalisté totiž muže obvinili ze spáchání přečinů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Jedenatřicetiletého muže si dne 14. května v brzkých ranních hodinách ve vozidle značky Opel všimla při jízdě ve městě Aš policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že policisté věděli, že uvedené vozidlo užívají osoby, které se v minulosti dopouštěli trestné činnosti, rozhodli se ho za použití zvláštního výstražného světelného a zvukového zařízení společně s nápisem „STOP POLICIE“, zastavit. Místo toho, aby muž sešlápnul brzdový pedál, přidal na rychlosti a hlídce se snažil ujet. Z Aše pokračoval přes obce Krásná a Štítary, kde vyjel mimo vozovku a poškodil nejen vozidlo, ale také dřevěný sloupek elektrického ohradníku, který přerazil. V tu chvíli vystoupil z vozidla a začal před policisty utíkat.

VIDEO ZDE

Při jeho útěku jeden z policistů použil varovný výstřel, ale ani to muže nezastavilo a schoval se do přilehlého lesa, kam hlídka z důvodu své bezpečnosti a vzhledem k tomu, aby neporušila pachové stopy, již nešla. Les však střežila a zavolala si na pomoc psovoda se služebním psem. A právě ten řidiče vypátral ukrytého v prohlubni pod kamenem vyvráceného stromu. Služební psovod společně s hlídkou Obvodního oddělení Aš pak muže zadrželi.

Posléze zjistili, že muž měl k ujíždění a útěku důvod. Má totiž vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. Navíc u něj byla nalezena při bezpečnostní prohlídce bílá krystalická látka, která byla zaslána na expertízu, a ještě k tomu policisté muže vyzvali, aby se podrobil zkoušce na přítomnost návykových látek. Ten vykazoval pozitivní hodnoty na látku amphetamin/metamphetamin.

Nyní mu za výše uvedené přečiny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček
16. 5. 2018

vytisknout  e-mailem