Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídí, ačkoliv jim to bylo zakázáno

Ze zákazu si nic nedělají 

Karlovarští policisté dne 9. července 2010 zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se měl dopustit třiadvacetiletý muž z Ostrova. Muž koncem června letošního roku řídil v noční době motorové vozidlo zn. Ford Transit z obce Dalovice do areálu Krajské nemocnice v Karlových Varech, dále řídil vozidlo z ulice Bezručova do ulice Gagarinova. Muž řídil i přesto, že mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do října 2011.
Další přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání má na svědomí třiatřicetiletý muž z Ostrova, který řídil motocykl zn. KTM, bez registrační značky po Karlových Varech a dále řídil motorové vozidlo zn. Ford Transit, ačkoliv mu byl Městským úřadem v Ostrově vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do června 2012.
Dvacetiletý muž řídil osobní vozidlo zn. Škoda Favorit v Chýši na Karlovarsku. Za osmnáct dní mu měl skončit trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, který mu byl uložen Okresním soudem Karlovy Vary.  
Jednapadesátiletému muži z Jáchymova bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž, jakožto zaměstnanec jedné firmy, v několika případech řídil od ledna do března letošního roku vozidla (sypače, údržbářská a popelářská vozidla), ačkoliv věděl, že má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do 19.3.2010.

vytisknout  e-mailem