Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili, ačkoliv neměli

KARLOVARSKO - Jeden z řidičů pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu. 

V sobotu dne 6. března tohoto roku kolem půl druhé hodiny odpolední došlo v Aši k dopravní nehodě. Pětapadesátiletý řidič automobilu tovární značky Ford měl při své jízdě najet do protisměru a narazit do zde projíždějícího vozidla Škoda. Po příjezdu policistů se muž podrobil orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem. Nejvyšší naměřená hodnota byla 1,47 promile alkoholu. Při dopravní nehodě utrpěli oba řidiči zranění, se kterým byli následně převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Chebu.

O čtyři dny později měl po požití alkoholu za volant motorového vozidla Mazda usednout také osmadvacetiletý muž. Policisté jej zastavili krátce před půlnocí v Nejdku. Poté, co na výzvu policistů předložil veškeré doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,35 promile alkoholu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl řidič po řádném poučení hlídkou vyzván k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil.

Policisté pětapadesátiletému a osmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Druhému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta, neboť způsobil pod vlivem návykové látky dopravní nehodu.

nprap. Eva Valtová
24. 3. 2021

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem