Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Spadla klec

SOKOLOVSKO - Soud na muže uvalil vazbu. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 30 a 31 let. Jednatřicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zločinu Vydírání. Mladšího z mužů pak kriminalisté obvinili jen ze spáchání zločinu Vydírání.

Starší z obviněných od února roku 2015 do začátku února 2017 nejméně ve 235 případech distribuoval drogu pervitin, které prodal přibližně 209 gramů a ve 4 případech distribuoval drogu marihuana, které prodal 2 gramy. Za prodej drog utržil celkovou částku kolem 110 tisíc korun. V průběhu této doby, koncem října loňského roku prostřednictvím sociální sítě vyhrožoval jednomu z konzumentů likvidací, pokud o něm bude v souvislosti s distribucí drog hovořit před policií. Společně s mladším pachatelem pak v březnu letošního roku nutili pod pohrůžkou násilí jiného 20letého konzumenta, aby křivě vypovídal u okresního soudu v dřívější trestní věci jednoho z obviněných. Ten ze strachu výpověď u soudu skutečně změnil. Jednatřicetiletý obviněný již v minulosti drogy distribuoval a byl za to i odsouzen.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podněty k vydání návrhů na vzetí obviněných do vazby. Soudce pak během včerejšího dne poslal staršího muže do vazby. Vyšetřování druhého z obviněných bude probíhat na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí staršímu z mužů až desetiletý trest odnětí svobody. Mladšímu z obviněných pak v případě prokázání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

VIDEO

nprap. Bc. Věra Hnátková
2. 4. 2017

vytisknout  e-mailem