Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendová dopravní nehodovost

KARLOVARSKO – Alkohol a mokrá vozovka.  

V sobotu 11. června 2016 řídili v Karlových Varech dva řidiči pod vlivem alkoholu. První řidič ve věku 21 let byl kolem druhé hodiny ráno zastaven hlídkou městské policie na ulici Severní. Po příjezdu policejní hlídky na místo provedli policisté s řidičem orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,70 promile alkoholu. Řidiči byla zakázána další jízda a poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Druhý 25 letý řidič řídil v dopoledních hodinách osobní automobil Volkswagen po ulici Západní k ulici Sokolovská, kde narazil do sloupu semaforu. Při tom došlo k lehkému zranění spolujezdce, který byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. S řidičem provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, při které nadýchal 0,50 promile alkoholu. Poté byla řidiči zakázána další jízda a byl převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 tisíc korun. Oba případy jsou nadále v šetření policistů.

V neděli 12. června došlo na Karlovarsku vlivem povětrnostních podmínek, kdy bylo mokro na komunikacích ke dvěma dopravním nehodám. První se stala krátce před polednem, kdy 26 letý řidič řídil osobní vozidlo značky Škoda od obce Jenišov na obec Hory. Při projíždění zatáčky uvedl vozidlo do smyku a havaroval mimo komunikaci. Přitom poškodil kovové svodidlo a několik keřů. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 30 tisíc korun.

 

 

K další dopravní nehodě došlo před devátou hodinou večer. 41 letý řidič, který řídil vozidlo po silnici 1/6 od Ostrova na Karlovy Vary uvedl v zatáčce vozidlo do smyku, narazil do kovového svodidla a poté do kovového pletivového plotu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 90 tisíc korun. U obou případů byla s řidiči provedena orientační dechová zkouška, která vyšla negativně. Oběma řidičům byla za přestupek uložena bloková pokuta.

nprap. Zuzana Týřová
13. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem