Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové případy

KARLOVARSKÝ KRAJ – Karlovy Vary, Sokolov, Cheb 

Dne 19. května 2012 přijali Karlovarští policisté oznámení o požáru lokomotivy na vlakovém nádraží ve Vysoké Peci. Při vyšetřování požáru, bylo zjištěno, že příčinou zahoření byla technická závada. Případ si převzal vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.
 
Policisté z Ostrova vyšetřují případ, kdy neznámý pachatel vnikl v ulici Lidická, do sklepní kóje devětačtyřicetiletého majitele. Ze sklepa mu odcizil pánské horské kolo. Hodnota odcizeného kola byla poškozeným vyčíslena na částku přesahující pět tisíc korun. Případ policisté vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Jakoukoliv informaci k možnému pachateli nebo odcizenému kolu přijmou policisté na lince 158 nebo přímo na policejní služebně na čísle 974 366 911.
 
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý osmatřicetiletý muž ze Žlutic. Karlovarští policisté ho kontrolovali v brzkých ranních hodinách na ulici Západní, kde řídil motorové vozidlo, ačkoliv mu byl Okresním soudem v Karlových Varech vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce roku 2016. Ve druhém případě hlídka kontrolovala na ulici Západní, šestatřicetiletého muže z Chebu. Při opakované dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 2,36 a 2,26 promile alkoholu. Po vystřízlivění v policejní cele si vyslechl sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Dne 18. května 2012 došlo na silnici v obci Citice k havárii osobního vozidla Volkswagen Golf, které řídil řidič dvacetiletý muž. Řidič vozidla jel ve směru od obce Černý Mlýn směrem k obci Bukovany. Při projíždění nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace, uvedl vozidlo do smyku, který se mu nepodařilo vyrovnat, a přejel do protisměru, kde najel na chodník pro chodce a následně narazil do kovového zábradlí. Alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující 45 tisíc korun. K další dopravní nehodě došlo přímo před DI Sokolov. Zde řidič MHD jel po uvedené komunikaci směrem od autobusového nádraží směrem k České Spořitelně. Třiapadesátiletý cyklista jel při pravém okraji komunikace směrem od křižovatky ulic Jednoty a K. H. Borovského směrem k České Spořitelně. Řidič autobusu při předjíždění cyklisty a následném zařazování zpět neodhadl boční odstup od cyklisty. Následně došlo ke střetu, po kterém oba z místa odjeli, aniž by splnili povinnosti účastníka dopravní nehody. Případ je nadále v šetření dopravních policistů.
 
Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, které se měl dopustit neznámý pachatel, který v noci z 18 na 19. května 2012 v Mariánských Lázních vnikl do budovy místného hotelu, který je v současnosti v rekonstrukci. Z hotelu si následně odnesl elektrické míchačky stavebních substrátů, bourací kladiva a další stavební nářadí. Škoda která byla způsobena je odhadnuta na částku nepřesahující 66 tisíc korun. Policisté přijmou jakoukoliv informaci k pachateli nebo odcizeným věcem na lince 158.
 
Padesátiletá cizinka nevěnovala pozornost své kabelce, kterou si odložila v prostorách restaurace obchodního domu v Chebu. Její nepozornosti využil neznámý pachatel, který kabelku odcizil. Majitelce způsobil škodu přesahující 13 tisíc korun. Chebští policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
por. Ing. Pavel Valenta
20.05.2012

vytisknout  e-mailem