Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vnikl do bytu, který zdemoloval a napadl nájemce

SOKOLOVSKO – Následně na parkovišti poškodil i vozidlo. 

Policisté z obvodního oddělení z Habartova sdělili podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a poškození cizí věci 29 letému muži ze Sokolovska.
 
Ten měl zjistit, že jeho bývalá přítelkyně žije již s jiným mužem a na začátku února v ranních hodinách měl zaklepat na dveře jejího bytu v obci Krajková. Tyto dveře měla otevřít již zmíněná bývalá přítelkyně a on silou dveře rozrazil i přesto, že se mu žena snažila ve vstupu do bytu zabránit.
 
Podezřelý muž měl vstoupit do obývacího pokoje a fyzicky napadnout na pohovce ležícího muže pěstmi do hlavy a do boku. Poškozenému muži se podařilo podezřelého setřást a ten již v útoku proti němu nepokračoval. Následně měl začít demolovat téměř veškeré vybavení bytu a přitom fyzicky napadnout strkáním, kopáním a fackami nájemkyni bytu. Poté měl vyjít před panelový dům a na parkovišti skočit na kapotu zde zaparkovaného vozidla a kopem rozbít čelní sklo tohoto vozidla, patřící jejímu otci.
 
Podezřelý muž svým jednáním způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku necelých 27 000 korun. Dále poškozené ženě způsobil zranění a psychický šok, která si vyžádala lékařské ošetření a vystavení pracovní neschopnosti. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  
 
prap. Kateřina Krejčí
22. 4. 2014

vytisknout  e-mailem