Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za krádeže skončil ve vazbě

SOKOLOV – Kradl hlavně autorádia. 

Ze spáchání přečinů krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody obvinili sokolovští kriminalisté 20letého mladíka. Ten se měl v době od poloviny září do poloviny října letošního roku celkem v devíti případech dopustit krádeží. Z toho v šesti případech měl vniknout do osobních vozidel, ze kterých měl odcizit autorádia, doklady k vozidlům, auto nabíječky na mobil a jiné osobní věci.
 
Ve dvou případech měl vniknout do soukromých bytů, ze kterých si měl odnést mobilní telefon, potraviny a pánskou tašku, ve které byli uloženy osobní věci majitele jako např. dioptrické brýle.
 
V jednom případě měl v polovině září odcizit ze Sokolova z parkoviště, zde zaparkované osobní motorové vozidlo, které bylo poté vypátráno a předáno zpět majiteli.
 
Svým chováním způsobil všem poškozeným majitelům škodu na odcizených věcech předběžně odhadnutou na částku necelých 20 tisíc korun a škodu na poškození necelých 15 tisíc korun. Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Sokolově akceptoval návrh státního zástupce a obviněného muže vzal do vazby. Mladíkovi v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
29. 10. 2013

vytisknout  e-mailem