Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za volantem v zákazu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden z řidičů navíc pod vlivem drog. 


Několik řidičů v uplynulých měsících opět nerespektovalo úřední rozhodnutí a i přes platný zákaz za volant svého automobilu nakonec usedli. Jednoho z těchto řidičů zastavili policisté 3. srpna tohoto roku v Ostrově. Šestatřicetiletý muž měl řídit osobní vozidlo tovární značky Honda i přes skutečnost, že měl rozhodnutím Městského úřadu v Ostrově vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále se na výzvu policistů podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin a Cannabis.

O šestnáct dní později před desátou hodinou večerní policisté z obvodního oddělení Kraslice na silnici II. třídy č. 210 ve směru z Kraslic na Sokolov zastavili osobní vozidlo Škoda. I jeho osmatřicetiletý řidič usedl za volant i přesto, že mu byl Okresním soudem v Sokolově vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do listopadu tohoto roku.

V neděli dne 26. září ve večerních hodinách v ulici Okružní v Aši místní policisté zastavili vozidlo tovární značky Honda. Při silniční kontrole zjistili, že dvacetiletý muž řídil, ačkoliv mu byl rozhodnutím Okresního osudu v Chebu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do dubna roku 2023.

O dva dny později se zákazem řízení vyjel také pětatřicetiletý muž ze Sokolova. Toho zastavili policisté z obvodního oddělení Aš u Hazlova ve vozidle tovární značky Volkswagen.  Lustrací v policejních evidencích zjistili, že muž má do května roku 2022 Okresním soudem v Chebu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Čtveřici mužů policisté následně sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
29. 9. 2021

vytisknout  e-mailem