Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj nešika

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let. 

Na začátku dubna letošního roku měl osmadvacetiletý muž vniknout v nočních hodinách na zahradu v Kynšperku nad Ohří. Tam měl poté poničit plot a tím vniknout také na sousední pozemek. Ten měl prohledat a po několika minutách se vrátit zpět na zahradu. Následně měl poškodit zámek do zahradní boudy na nářadí. Z té si měl vzít vozík a něj naložit bazénové příslušenství či třeba šipky na elektronický terč. K odcizení si měl před boudu ještě připravit sekačku či křovinořez. Při svém řádění měl také poničit měděnou elektrickou kabeláž, vařič či okapové svody. Když si z pozemku odvážel na vozíku část odcizených věcí, tak ho z okna jejího domu spatřila žena, která neváhala a okamžitě na něj zakřičela. Muž se měl zaleknout, vozík nechat na cestě, běžet k nedaleké zahradě, kde zanechal své jízdní kolo a z místa okamžitě odjet. Žena poté přivolala policejní hlídku. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 22 tisíc korun
 
Kriminalisté ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení v Kynšperku nad Ohří případ po několika dnech objasnili a muže zadrželi. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a osmadvacetiletého muže obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci.
 
Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva
29. 4. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem