Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zpronevěra, podvod

Peníze užily pro svoji potřebu  

Žena z Karlovarska je podezřelá z trestného činu zpronevěry. Jako zaměstnankyně karlovarské společnosti si přisvojila finanční prostředky, které jí byly svěřeny. S úmyslem získat majetkový prospěch jí svěřené finanční prostředky nevkládala do pokladny společnosti, nezaúčtovala je jako příjmy a peníze si ponechávala pro svoji potřebu. Svého protiprávního jednání se dopouštěla od roku 2008. Společnosti způsobila za necelý rok škodu dosahující téměř jednoho milionu korun.
Druhou ženou, která se obohatila na úkor druhých je také žena z Karlovarska. Podle sdělení podezření je jí kladeno za vinu, že se dopustila podvodu. Ačkoli nikdy nebyla držitelem živnostenského oprávnění potřebného k vedení účetnictví, s podvodným úmyslem vylákat peníze, uzavřela s poškozenou ústní dohodu, že jí bude vést účetnictví. Poškozenou uvedla v omyl a na základě jejich ústní dohody pak během půl roku vyinkasovala za „své služby“ – údajně provedené ekonomické služby- částku téměř 25 000Kč.
O dalších téměř 50 000 Kč se obohatila na úkor společnosti, jejíž byla jednatelkou. V úmyslu vylákat finanční prostředky uzavřela s klientem firmy smlouvu  a peníze za slíbenou službu převedla na svůj účet. Zákazníka uvedla v omyl, neboť v době uzavírání smlouvy již věděla, že je společnost ve špatné finanční situaci a že by zakázku nemohla vyřídit. Podvodně získané peníze za slíbenou zakázku si ponechala a užila pro svoji potřebu.
 

vytisknout  e-mailem