Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresivní zloděj

LITOMĚŘICE – Skončil v policejní cele a další info…  

 

 

Agresivní zloděj
Ve středu po půl desáté večer se do prodejny benzínové čerpací stanice v Roudnici nad Labem vloupal zloděj. V prodejně se zmocnil 71 krabiček cigaret, několika zapalovačů a osmi lahví alkoholu v celkové hodnotě přesahující 10 000 Kč. Na místo  činu se dostavila hlídka městské policie, která muže při odchodu s kradenými věcmi zastihla. Místo toho, aby dobrovolně vydal zboží a uposlechl výzvy strážníků, počal je mladík ohrožovat ostřím rozbité láhve a několikrát na ně zaútočil. Za použití donucovacích prostředků ho zadrželi a předali přivolané hlídce Policie ČR. Policisté ho převezli na policejní útvar a umístili do policejní cely. Po provedení výslechu a dalších neodkladných úkonů bylo proti muži zahájeno trestní stíhání. Mladík byl obviněn z trestných činů krádež, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. Z hlediska majetkové trestné činnosti má na svědomí více skutků, z nichž bude v příštích hodinách obviněn. Za zločin násilí proti úřední osobě mu hrozí až šest let za mřížemi.

 

 

Ukradl kabely za necelých 100 000 Kč
Ve čtvrtek večer vytahal dosud neustanovený pachatel z vodících plastových trubek kabely na stavbě v chatové oblasti pod Mostnou horou v Litoměřicích. Kabely o délce 750 m a 150 m měly hodnotu téměř 100 000 Kč. Zloděj krádeží způsobil  větší škodu, a proto mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý postih. Případem se zabývá Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie ČR Litoměřice. Není vyloučeno, že zloděje kabelů v chatové oblasti  pod Mostnou horou spatřil náhodný svědek. Ke krádeži došlo ve čtvrtek mezi 17:00 – 19:30 hod. v oblasti nad vodojemem. Konkrétní informace k podezřelé osobě neprodleně zavolejte na bezplatnou telefonní linku 158. Děkujeme!
 

 

Zloději kradou šrot
V poslední době se množí případy, kdy zloději kradou šrot. Kovový odpad hledají na zahradách, v kolnách, ale vydávají se pro něj i do různých firem. V noci ze středy na čtvrtek jeden z těchto lapků přelezl plot a vloupal se do bývalé olejárny v Lovosicích. I on měl políčeno na starý kovový odpad. Z objektu si odvezl celkem 1 200 kg nerezového šrotu v hodnotě 41 000 Kč. S největší pravděpodobností se jej pokusí zpeněžit v některé ze sběren druhotných surovin. Policie po zloději šrotu pátrá.
 

 

por. Ing. Alena Romová

Litoměřice 25. 3. 2011

vytisknout  e-mailem