Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol a nehody

LOUNY - Policisté v dopravních kontrolách nepoleví. 

V průběhu víkendu opět úřadoval na silnicích lounského okresu alkohol za volantem. Z pátku na sobotu proběhla dopravně bezpečnostní akce (více zde), která se zaměřila na dodržování dopravních předpisů, zejména pak na dodržování zákazu požívání alkoholu či jiných návykových látek před jízdou. Opět se policisté přesvědčili, že tento zákaz mnozí řidiči ignorují a někteří z nich dokonce pod vlivem alkoholu bourali.
V pátek, po 22. hodině, havaroval s osobním automobilem zn. Opel  starší řidič na silnici II. třídy č. 250 u obce Břvany na Lounsku. Posilněn alkoholem vjel mimo komunikaci na travnatý břeh, kde narazil do vzrostlého stromu. Vůz se nárazem odrazil zpět na silnici, přičemž se převrátil na pravý bok. Řidiče museli z havarovaného vozidla vyprostit hasiči a následně byl převezen zdravotnickou službou do nemocnice k vyšetření. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2, 02 promile alkoholu v dechu a v nemocnici mu byl na zjištění hladiny alkoholu proveden odběr krve. Policisté tuto nehodu i nadále šetří.
V nočních hodinách, o den později, se v jedné obci na Lounsku odehrála další dopravní nehoda, ve které kromě alkoholu figurovaly navíc i drogy. Mladý řidič osobního automobilu zn. Škoda Favorit se na místní komunikaci plně nevěnoval řízení a narazil do svislé dopravní značky a dále do zaparkovaného vozidla zn. Ford Focus. To se nárazem posunulo a narazilo do dalšího zaparkovaného automobilu zn. Renault Thalia, které se rovněž posunulo a nabouralo vůz zn. Kia Ceed. Ke zranění řidiče ani jeho spolujezdce naštěstí nedošlo. Provedenou dechovou zkouškou policisté naměřili řidiči nejprve 2, 18 promile alkoholu v dechu a následně 2, 21 promile. Dále se uvedený řidič podrobil testu na návykové látky, který byl rovněž pozitivní. Následně mu byl v nemocnici proveden odběr krve a moči. I tato nehoda je v dalším šetření lounských policistů.      
Na dalšího opilce za volantem narazili policisté při dopravní kontrole na Žatecku. Jednatřicetiletý řidič osobního automobilu zn. Opel Vectra nadýchal nejprve 2, 34 a poté 2, 32 promile alkoholu v dechu. Podnapilému řidiči zakázali policisté další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Následující den mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.     
 
Řídil přes zákaz, navíc opilý
 
Koncem minulého týdne kontrolovali dopravní policisté v katastru obce Radíčeves 50letého řidiče osobního vozidla zn. Audi. Lustrací zjistili, že má Městským úřadem v Žatci vysloven zákaz řízení motorových vozidel s nabytím právní moci dne 4. 12. 2014 na dobu 6 měsíců. Navíc provedená dechová zkouška u řidiče prokázala, že za volant usedl pod vlivem alkoholu. Nejprve mu policisté naměřili 0, 49 promile a následně 0, 57 promile alkoholu v dechu. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Kromě jiné kriminality má na krku i neplacení výživného
 
Třiatřicetiletého muže ze Žatce stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Úmyslně totiž neplatí na svého nezletilého syna, ač mu tato povinnost vyplývá ze zákona, rozhodl tak soud a bylo to v jeho možnostech a schopnostech. K rukám matky již dluží 26 400 Kč. Usnesení o zahájení trestního stíhání si obviněný převzal ve věznici, kde se nachází pro jinou trestnou činnost.
 
Úvěrový podvod
 
Z trestného činu úvěrového podvodu stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 33letou ženu. Obviněná prostřednictvím jednoho obchodu v Lounech uzavřela smlouvu o spotřebitelském úvěru a smlouvu o revolvingovém úvěru s jednou finanční společností, přičemž při uzavírání uvedené smlouvy uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši svého příjmu. Na základě těchto informací jí poškozená společnost na nákup černé techniky úvěr schválila. Do současné doby však mladá žena nezaplatila ani jednu dohodnutou měsíční splátku a svým jednáním tak způsobila poškozené společnosti škodu za 10 017 Kč. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. 
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 19. ledna 2015
 
 

vytisknout  e-mailem