Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol ne, drogy ano

CHOMUTOV - Žena měla pozitivní test na návykové látky, Auto nalezeno, po pachateli se nadále pátrá..... 

Alkohol ne, drogy ano
Na silnici 1/13 kontrolovali policisté projíždějící vozidla. Zastavili i Citroen Xara, kde za volantem seděla teprve 19letá řidička z Klášterce nad Ohří. Dechová zkouška byla negativní, pozitivní však byl test na přítomnost návykových látek. Test prokázal zakázanou látku amphetamines/methamphetamines. Žena musela jízdu ukončit a byla převezena na odběr krve. Na základě výsledků pak budou policisté dále rozhodovat o právní kvalifikaci.

Auto nalezeno, po pachateli se nadále pátrá
Minulý týden odcizil kdosi na sídlišti Zahradní v Chomutově vozidlo Honda Civic. Kromě auta přišel majitel i o doklady a další uložené věci v autě, škodu vyčíslil na 36 tisíc korun. Poškozený měl tentokrát štěstí, vozidlo bylo nalezeno o několik dní později na parkovišti před domem ve Skalkové ulici. Pátrání po vozidle bylo ukončeno, po totožnosti pachatele však nadále chomutovští policisté pátrají.

Rvačka v bytě
Chomutovští policisté zasahovali v bytě na sídlišti Písečná. Ve večerních hodinách zde 28letý muž z Jirkova napadl dalšího muže. Udeřil ho do obličeje a způsobil mu drobná zranění, které následně ošetřil lékař. Pracovní neschopnost nenastala. Provedená dechová zkouška u násilníka byla pozitivní, nadýchal 1,48 promile. Alkohol však popíjel i napadený, ten nadýchal 1,77 promile. Vyšetřování nadále pokračuje.

Zaměřil se na kosmetiku
22letý muž z Kadaně kradl během krátké doby hned dvakrát. V březnu navštívil market ve městě a z regálu sebral kosmetiku v hodnotě 270 korun. S lupem následně prošel pokladnou bez řádného zaplacení. První dubnový den pak zašel do jiného marketu a opět kradl kosmetiku. Sprchové gely uschoval pod oblečení a snažil se odejít. V obou případech však byl zadržen a skončil na místním oddělení policie. Tam muži zákona zjistili, že za obdobné jednání byl potrestán Okresním soudem Chomutov již v roce 2013. Obvinění z krádeže se nevyhne ani v tomto případě.

Poškozený bavorák
Chomutovští policisté vyšetřují jednání 44letého muže z Benešovska. V ulici 17. Listopadu před panelovým domem poškodil zaparkované vozidlo BMW. Vnikl dovnitř, všechno prohledal, ale nic neodcizil. Oprava bude vlastníka vozidla stát nejméně 20 tisíc korun. Navíc se bude zodpovídat z trestných činů pokus krádeže a poškození cizí věci.

Do bytu i do altánu
Policisté v Jirkově vyšetřují dvě vloupání. Dosud neznámý zloděj se vloupal do zahradní chatky na Červeném hrádku. Sebral nejen různé spotřebiče, ale i zahradní nářadí a oblečení. Majitel vyčíslil škodu na 6500 korun.
Pátrají také po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do bytu v ulici Františka Schmieda. Zmizelo vybavení za téměř 11 tisíc korun. V obou případech hrozí pachatelům obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

14. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem