Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auta se nevykrádají jen houbařům

LOUNY - Poškozený vůz čekal i na mladého sportovce... 

V minulých dnech jsme veřejnost informovali o tom, aby si lidé v souvislosti s houbařskou sezónou dávali pozor na svá auta. Raději než na opuštěné lesní cestě je nechávali zaparkovaná v nejbližší vesnici a uvnitř nenechávali žádné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Tato prevence se však netýká jen houbařů, ale platí i obecně pro všechny motoristy.

Nepříjemnou zkušenost s vykradeným a poničeným vozidlem má i 31letý muž z Loun, který si v neděli navečer vyjel s automobilem zn. Škoda Octavia do obce Hvížďalka, aby si v lese zaběhal. Během několika desítek minut mu však neznámý pachatel stačil opuštěný vůz poškodit i vykrást. Nezjištěným předmětem mu propíchl pravou přední pneumatiku, rozbil obě boční okna a poškodil zámek u dveří řidiče. Následně mu z auta odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady a dále přední panel k autorádiu. Celková škoda, kterou svým počínánám poberta napáchal, byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Druhý případ vykradeného vozidla houbaře (první byl nahlášen ve čtvrtek z Deštnice - http://www.policie.cz/clanek/kradl-v-chatach-618388.aspx), byl policistům nahlášen v neděli z obce Nová Hospoda na Žatecku. V tomto případě se dosud neznámý zloděj vloupal do zaparkovaného osobního automobilu zn. Mercedes 300D, který byl odstaven na lesní cestě poblíž zmíněné obce. Nezjištěným předmětem nejprve rozbil dvě pravá okna a následně z vozidla odcizil batoh a kabelku s osobními věcmi poškozené. Způsobil tím škodu přesahující 15 tisíc korun. Policisté tento případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Rekonstruovaný dům v hledáčku zloděje

V minulých dnech se vloupal na pozemek rodinného domu na Nerudově náměstí v Žatci dosud nezjištěný pachatel. U domu, který v současné době prochází kompletní rekonstrukcí, vypáčil balkonové dveře, dostal se dovnitř a odcizil elektrické nářadí a zboží určené na přestavbu domu v celkové hodnotě přes 30 tisíc korun.  Policisté již případ šetří jako trestný čin krádeže.

Nález miny u kasáren v Žatci

V pátek večer byl policistům na linku 158 oznámen nález podezřelého pyrotechnického předmětu na polní cestě v blízkosti žateckých kasáren. Na místo policisté přivolali specialistu z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, který stanovil, že se jedná o protitankovou minu cvičného charakteru bez roznětu a předmět převezl k likvidaci. Na místě nedošlo ke zranění osob či škodě na majetku.

Louny, 23. srpna 2010

Jaromíra Střelcová

 

  

 

vytisknout  e-mailem