Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto převrátila na střechu

LOUNY - Do nemocnice ji transportoval vrtulník. 

Naštěstí bez vážných zranění se obešla havárie osobního vozidla zn. Škoda Felicia, ke které došlo v neděli, kolem 10. 30 hodin, na silnici II. třídy č. 227 ve směru od obce Deštnice na Žatec. Řidička (76. ročník) nepřizpůsobila v levotočivé zatáčce rychlost stavu a povrchu vozovky, uvedla vůz do smyku a sjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do vzrostlého stromu, a poté se s vozidlem převrátila na střechu. Při dopravní nehodě utrpěla lehčí újmu na zdraví a vrtulníkem byla přepravena do nemocnice. Její spolujezdkyně (školní věk) byla z místa nehody přepravena do nemocnice na pozorování rychlou záchrannou službou. Nehoda je v šetření dopravní policie.    

Vloupával se do nápojových automatů

V rukou policistů skončil 26letý muž ze Žatce, který se opakovaně vloupával do nápojových a občerstvovacích automatů. V tamní budově nemocnice překonal u jednoho automatu zámek kasy a následně vybral drobné mince ve výši 203 Kč. Na místě byl přistižen zdravotnickým personálem, který přivolal policii. Mladík byl umístěn do cely předběžného zadržení, a jak následně vyšlo najevo, finanční hotovost vybíral i z dalších automatů v Žatci. Vyhlédl si je například i v budově polikliniky či na autobusovém nádraží. Způsobená škoda byla odhadnuta na celkem 30 929 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Přistižen na místě činu

Do jedné chaty v rekreační oblasti Levonice u Postoloprt se v minulých dnech vloupal 35letý muž z Náchodska. Rozbil skleněnou výplň okna, vnikl dovnitř, kde přespal a částečně zkonzumoval nějaké potraviny a nápoje. Na místě byl přistižen policejní hlídkou a převezen na služebnu. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Poté jej propustili ze zadržení na svobodu.

Pili a řídili

Na opilé řidiče za volantem, některé dokonce v zákazu řízení, natrefili policisté v minulých dnech při dopravních kontrolách. Ze soboty na neděli kontrolovali u Drahonic na Podbořansku osobní vůz zn. VW Transporter. Jeho řidiči naměřili v dechu nejprve 1, 43 a později 1, 40 promile alkoholu. Dále zjistili, že mladý muž má navíc vysloven zákaz řízení na všechny skupiny motorových vozidel od 26. 7. 2014 do 26. 11. 2015. Řidiče proto zadrželi, umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Ze stejných trestných činů sdělili policisté podezření i řidiči středního věku za volantem vozidla VW Transporter. Kontrolovali jej v sobotu pozdě večer ve Vroutku. Nejenže zjistili, že muž má zákazů řízení vyslovených dokonce několik, ale také, že řídil v podnapilém stavu. Naměřili mu 1, 73 promile alkoholu v dechu, následně 1, 61  a 1, 72 promile. Na dalšího hříšníka natrefili policisté v pátek večer v obci Skupice. Řídil osobní vůz zn. Škoda Octavia, ač má Okresním soudem v Mostě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 12. 3. 2015 do 29. 2. 2016. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z tresného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dopravní kontroly zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, zejména pak na dodržování zákazu požívání alkoholu před jízdou a během ní a dalších předpisů stanovených platnou legislativou budou probíhat i v příštích dnech.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. června 2015

   

vytisknout  e-mailem