Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Auto srazilo cyklistu

LOUNY - S těžkým zraněním skončil v nemocnici... 

V sobotu šetřili policisté dvě nehody, při kterých utrpěli zranění jeden motorkář a jeden cyklista. K té první došlo kolem desáté hodiny dopoledne v obci Chožov na Lounsku. Řidič středního věku jel na malém motocyklu (minibike) od Vršovic na obec Třtěno, když v pravotočivé zatáčce vjel do výmolu a z motorky spadl na zem. Se zraněním hlavy byl rychlou záchrannou službou převezen do mostecké nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1,18 promile alkoholu v dechu.   

Navečer vyjížděli dopravní policisté k nehodě v Měcholupech na Žatecku. Po vedlejší silnici III. třídy č. 22110 od Libořic přijížděl na křižovatku 71letý řidič osobního vozidla zn. Renault Megane, přičemž nerespektoval dopravní značku Dej přednost v jízdě. Vjel do křižovatky v době, kdy jí po hlavní silnici od Radíčevsi na Nečemice projížděl 32letý cyklista. Obě vozidla se střetla, cyklista při nehodě utrpěl středně těžké zranění a sanitou byl převezen do nemocnice. U obou účastníků této nehody provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Obě uvedené kolize jsou v dalším šetření lounských policistů.

Vloupali se do vozidla

Ze soboty na neděli se v Holedeči na Žatecku vloupali do zaparkovaného vozidla zn. Opel Astra dva 20letí mladíci. Nejprve vnikli na pozemek jednoho domu a poté nezjištěným způsobem otevřeli dveře uzamčeného automobilu. Z předního panelu vymontovali autorádio s přehrávačem, z motorového prostoru odcizili autobaterii a dále odmontovali dva kusy předních mlhových světel. Následně odcizili sekyru s dřevěným topůrkem a z místa utekli. Způsobili tím škodu přes 4 000 Kč. Nedaleko místa činu však byli zadrženi policií. Ve zkráceném přípravném řízení jim poté bylo sděleno podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Provedenou lustrací vyšlo najevo, že oba již byli za obdobnou trestnou činnost v minulém roce odsouzeni.

Zloděj odcizil z hospody sud piva

Krádež sudu s pivem, alkoholických nápojů a cukrovinek byla nahlášena o víkendu z hospody na fotbalovém hřišti v jedné obci na Žatecku. Dosud nezjištěný pachatel vnikl do provozovny násilným způsobem. Odcizením způsobil škodu přesahující 6 000 Kč a poškozením zařízení kolem 1 200 Kč. Policisté ve věci záhájili úkony trestního pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Náklaďák řídil opilý

Za volant nákladního automobilu zn. Volvo s návěsem usedl v podroušeném stavu 29letý řidič z Havlíčkobrodska. Na silnici č. I/7 u křižovatky s vozovkou druhé třídy č. 250 ve směru na Chomutov jej v pátek dopoledne kontrolovali policisté a zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje. Provedenou dechovou zkouškou mu nejprve naměřili 1, 29 promile alkoholu v dechu a poté 1, 23 promile. Na místě mu proto zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 26. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem